De Europese Tourettedag: onze plannen

Europese TourettedagJe zou het dit jaar bijna vergeten zijn, maar over iets meer dan een week, op 7 juni, is het weer Europese Tourettedag! Dit jaar organiseren we uiteraard geen grote bijeenkomst zoals in de afgelopen twee jaren. Maar dat betekent niet dat we de dag zomaar aan ons voorbij laten gaan. Deze dag is vooral bedoeld om bij het grote publiek, en dus via de media, aandacht te vragen voor wat Tourette is. Op deze manier proberen we te zorgen voor meer herkenning, en daarmee snellere diagnoses, en meer begrip. Het thema van dit jaar is de kuch-tic. Een gewone kuch is immers te vergelijken met een tic: je wilt niet maar je moet.

Radioreclames

Dit jaar kregen we het aanbod om tegen hoge kortingen radioreclametijd in te kopen. Daarom zijn we de afgelopen weken bezig geweest met het maken van een reclamespot van 15sec. Deze zal van 1 t/m 7 juni te horen zijn op Qmusic! Wil je zeker weten dat je het spotje hoort? Klik hier voor een uitzendlijst zodat je precies weet wanneer in te schakelen.

Hans Eijsackers Award

Op 7 juni maken wij ook de winnaar van de Hans Eijsackers Award bekend. Deze award geldt als aanmoedigingsprijs voor een wetenschapper die het patiëntenperspectief op een waardevolle manier betrekt in onderzoek naar Tourette. We hebben hele mooie aanmeldingen binnengekregen en zijn druk bezig de winnaar te bepalen. Klik hier om meer te lezen over deze award.

Persbericht

Uiteraard versturen we ook dit jaar een persbericht over de Europese Tourettedag. Hierin kunnen we de moeilijke situatie rondom Corona natuurlijk niet vergeten. We hebben meerdere mensen bereid gevonden hun verhaal te vertellen, ofwel in de landelijke, of wel in de lokale pers. We hopen dat zij de mogelijkheid krijgen te vertellen hoe de impact van Tourette is op hun leven, en hoe de Coronacrisis dit nog verder beïnvloedt. Voor sommigen van hen is de situatie verbeterd: niet naar school betekent minder tics. Maar voor anderen is dat helaas anders. Klik hier om het persbericht voor de landelijke pers te lezen.

Volg ons op de sociale media voor updates en hopelijk berichten in de media! Klik hier voor meer informatie over en foto’s om te delen rond de Europese Tourettedag 2020.

 

Categories: Uncategorized