Regio Zuid-Holland: “Een waardevolle samenkomst”

Op 24 juni was alweer de tweede regiocontactavond van Zuid-Holland in Barendrecht. Op een nieuwe (maar voor een aantal) bekende locatie, omdat zij er zelf een traject hebben doorlopen of omdat hun kind daar is/wordt behandeld. We mogen bij Yulius gebruik maken van de wachtruimte, dus we hadden alle ruimte. Het was een waardevolle samenkomst.

Er waren weer behoorlijk veel aanmeldingen. Helaas kon toch niet iedereen aanwezig zijn, maar we waren alsnog met een behoorlijk grote groep, wel 14 personen. Ik was blij om een aantal bekenden gezichten te zien van de eerste keer, maar ook een paar nieuwe gezichten.

Kennismaken

Ik heb weer verteld dat het voor mij heel belangrijk is dat iedereen zich veilig voelt binnen de groep en dat we dat met elkaar kunnen bereiken door goed te luisteren, elkaar uit te laten praten en dat wat wij inhoudelijk met elkaar bespreken ook tussen ons blijft. Daarna deden we uiteraard weer een kennismakingsrondje. Iedereen vertelde iets over zichzelf en waarom ze naar deze avond waren gekomen. Heel mooi om te zien dat we weer een heel gemêleerde groep hadden. Ook heeft Richard zich voorgesteld aan de groep. Hij gaat voortaan samen met mij de avonden organiseren en leiden.

Koffiepauze

Tussendoor hadden we een koffiepauze met gebak. We hadden een jarige in ons midden en die wilde graag trakteren. Er werd weer volop gezellig gekletst met elkaar en ik moest moeite doen om iedereen weer op zijn plekje te krijgen om weer verder te gaan.

Van herkenning tot eyeopeners

De avond verliep weer zeer prettig. Er werden vragen gesteld, situaties geschetst en om advies gevraagd. Er was ook weer veel herkenning en begrip voor elkaar. Het is toch elke keer spannend hoe zo’n avond verloopt maar de tijd ging ook dit keer weer veel te snel. Ook was het mooi dat iedereen hun grens durfde aan te geven. Een avond als deze kan ook overweldigend zijn en dan is het goed dat daar ook ruimte voor is onderling.

Afronden

Om 22.00 uur was het dan toch echt tijd om af te ronden. We waren eigenlijk nog niet uitgepraat, dus het was jammer dat het alweer voorbij was. Ik hoop jullie allemaal weer te zien de volgende keer! Kom jij ook?

Nanda Kroos

Categories: Uncategorized