Escaperoom jongvolwassenen: “Een actieve en gezellige middag”

Door: Ruben Kamer

Na twee jaar geen fysieke activiteit zagen de Tourette-jongeren op 18 december nog net een kans voordat het land weer terug in lockdown bleek te gaan. Dit keer geen café of bowlingbaan, maar een gevangeniseiland. Eigenlijk maakt het niet uit waar we naartoe gaan, want zo samen bij elkaar voelen wij ons bijna overal thuis. Zo ook tijdens de uitdagende escaperoom-achtige activiteit Prison Island in de Kartfabrique Utrecht.

De groep van twaalf personen, waarvan vier introducés, werd in teams van vier personen gesplitst. Anderhalf uur lang gingen de drie teams vrijwillig verschillende cellen in om daar fysieke, technische en tactische opdrachten uit te voeren.

Onder hoge tijdsdruk werd er bijvoorbeeld geklommen, gekropen, gelachen, gerekend, gegooid en hersens gekraakt om zo zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het team met de meeste punten zou als enige iets te eten en drinken krijgen, maar uiteindelijk mochten we van de bewaker allemaal bijkomen en ontspannen tijdens een goede en gezellige lunch.

Een actieve en gezellig middag! Waarna iedereen met een voldaan gevoel weer aan de terugreis begon.

Categories: Uncategorized