Europese Tourettedag 2024

Tijdens de Europese Tourettedag (op 7 juni) zet Stichting Gilles de la Tourette zich dit jaar in om de bewustwording over Tourette te vergroten onder zorg- en hulpverleners die niet gespecialiseerd zijn in Tourette. Dit betreft onder andere leraren, fysiotherapeuten, (woon)begeleiders, en andere professionals die tijdens hun werk in contact kunnen komen met mensen met Tourette.

Informatieve animatie

Vanuit onze achterban horen we regelmatig dat te weinig zorg- en hulpverleners van Tourette hebben gehoord en ook niet begrijpen wat Tourette is. Daarom hebben we een informatieve animatie ontwikkeld om deze groep bewust te maken. Deze animatie is ontworpen om zorg- en hulpverleners te voorzien van de nodige kennis om Tourette te herkennen, door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg, en ondersteuning te bieden vanuit hun eigen expertise. Ons streven is dat mensen hierdoor sneller de juiste en passende hulp ontvangen. Daarnaast is er een nieuwe pagina op onze website gericht op deze professionals: www.tourette.nl/professionals.

Jouw medewerking is essentieel!

We roepen iedereen op om op 7 juni de animatie te delen via ons bericht op LinkedIn, Facebook of Instagram. Samen kunnen we zo een breed publiek van zorg- en hulpverleners bereiken en hen voorzien van de juiste tools en informatie.
Laten we gezamenlijk de bewustwording vergroten en bijdragen aan betere zorg voor iedereen met Tourette.

Categories: Uncategorized