Regiocontactavond Noord-Holland: “Fijn om elkaar weer te kunnen zien”

Door: Ed Carper

Eindelijk mochten we weer een regiocontactavond organiseren. Wel natuurlijk allemaal op 1,5 meter afstand. We moesten hiervoor een andere locatie zoeken en hebben die ook gelukkig gevonden in Zaandam. Niet iedereen durfde nog te komen en al helemaal degenen die op openbaar vervoer zijn aangewezen.

Kleine groep

Vrijdag 5 juni was het dan zover. Met een kleine groep mensen en allemaal op afstand voelt het toch wel een beetje raar. De gezellige huiskamer die we gewend zijn, heeft toch een andere sfeer dan waar we nu zijn en dan ook nog op 1,5 meter afstand van elkaar. Het onderwerp was: Hoe ga je als Touretter om met deze coronatijd. Het bleek heel wisselend. De één had toch meer last van angst en zelfs soms last van angstaanvallen en de ander had juist weer helemaal geen last. We dwaalden af naar onderwerpen als het online met elkaar in contact staan.

Digitaal

De digitale maatschappij geeft ook weer rust en de mogelijkheid om verder te kunnen gaan. Ook vanuit de Tourette Stichting zijn we hier mee aan de slag gegaan en hebben een online Landelijke Contactdag (LCD) georganiseerd en bijvoorbeeld een online gamedag. Dit werd allemaal als heel positief ervaren. Het was uiteindelijk fijn om toch elkaar weer te kunnen zien in levenden lijve. Hopelijk kunnen we in september weer iets dichter bij elkaar zitten.

Categories: Uncategorized