Gamedag voor kinderen met Tourette

Heeft jouw kind zin in een gezellige dag waarin hij of zij helemaal zichzelf kan zijn? Op zaterdag 4 november 2023 organiseert Stichting Gilles de la Tourette een gamedag voor kinderen met Tourette (8 tot en met 12 jaar). Ook broers en/of zussen zijn welkom! (mits minimaal 8 jaar).

Wat houdt deze dag in?

Er kunnen verschillende games gespeeld worden op de Nintendo Switch, Playstation 4 en 5, Xbox One en Oculus Quest 2. Waaronder:

  • Mariokart 8
  • Beat Saber
  • Just Dance 2023
  • Fifa 23
  • Nintendo Switch Sports
  • Diverse Super Mario games
  • Minecraft Dungeons
  • en nog veel meer!

Er zullen deze dag geen 12+ games gespeeld worden (dus geen Fortnite). Sommige kinderen vinden dat erg jammer. Mocht dit van toepassing zijn op jouw kind, wil je hem/haar hier dan alvast op voorbereiden? Naast het gamen, is er ruimte om te ontspannen en iets lekkers te snoepen en te drinken. Er wordt geen lunch geserveerd. Je kunt zelf lunch meenemen of lunch kopen in het cafe van Cultura. Ook zitten er rondom Cultura diverse winkels en eetgelegenheden.

Ouders/verzorgers

Als ouder of verzorger ben je deze dag niet alleen maar de taxidienst! Er is vanaf 13.00 uur een apart programma voor ouders, waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van andere ouders en het uitwisselen van ervaringen. Wil je toch liever iets anders doen? Cultura ligt in het bruisende centrum van Ede!

Wie? Kinderen met Tourette (8 tot en met 12 jaar) en hun broers en/of zussen (minimaal 8 jaar oud) en hun ouder(s)/verzorger(s).

Wat? Gamen, ervaringen uitwisselen en een gezellige dag hebben!

Waar? Cultura Ede (Molenstraat 45, 6711 AW Ede). Parkeren kan het best op het Kuiperplein of Bunschoterplein of in de parkeergarages van Q-Park. Ook met het OV is het goed te bereiken. Kom je vanaf station Amersfoort? Stap dan uit bij Ede Centrum. Cultura ligt naast station Ede-Centrum. Kom je vanuit de richting Utrecht of Arnhem? Stap dan uit bij station Ede-Wageningen en neem de bus. Deze stopt bij Cultura voor de deur.

Wanneer? Zaterdag 4 november van 11.00 tot 16.00 uur.

Kosten? Deelname is gratis.

Inschrijven en informatie

Stuur een e-mailtje naar iris@tourette.nl met daarin:

–  Naam en leeftijd van het deelnemende kind en eventuele broers/zussen;

–  Naam, woonplaats en telefoonnummer van deelnemende ouder(s)/verzorgers;

– Op de gamedag worden foto’s gemaakt. De foto’s kunnen gebruikt worden voor stichtingdoeleinden (zoals het magazine, de website en social media). Heb je hier bezwaar tegen, gelieve dit dan aan te geven bij de inschrijving?;

–  Schrijf je snel in, want vol = vol! Inschrijven kan tot 28 oktober 2023.

Heb je nog vragen? Mail gerust!

Categories: Uncategorized