Gamedag voor tieners met Tourette

Heeft jouw tiener zin in een gezellige gamedag waarin hij of zij helemaal zichzelf kan zijn? Op zaterdag 22 april 2023 organiseert Stichting Gilles de la Tourette een gamedag voor tieners met Tourette (12 t/m 17 jaar). Ook broers en/of zussen zijn welkom, mits ze in dezelfde leeftijdsgroep vallen.

Wie?

Tieners met Tourette en hun broers en/of zussen van 12 t/m 17 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s).

Wat?

Gamen, ervaringen uitwisselen en een gezellige dag hebben!

Waar?

Cultura Ede (Molenstraat 45, 6711 AW Ede). Parkeren kan het best op het Kuiperplein of Bunschoterplein of in de parkeergarages van Q-Park. Ook met het OV is het goed te bereiken. Kom je vanaf station Amersfoort? Stap dan uit bij Ede-Centrum. Cultura ligt naast station Ede-Centrum. Kom je vanuit de richting Utrecht of Arnhem? Stap dan uit bij station Ede-Wageningen en neem de bus. Deze stopt bij Cultura voor de deur.

Wanneer?

Zaterdag 22 april 2023 van 11.00 tot 16.00 uur.

Kosten?

Deelname is gratis.

Wat houdt deze middag in?

Er kunnen verschillende games gespeeld worden op de Nintendo Switch, Playstation 4/5, Xbox One en Oculus Quest 2. Waaronder:

  • Mariokart
  • Beat Saber
  • Just Dance
  • Fifa
  • Fortnite
  • en nog veel meer!

Er zullen deze dag geen 16+ of 18+ games gespeeld worden. Sommige tieners vinden dat erg jammer. Mocht dit van toepassing zijn op jouw tiener, wil je hem/haar hier dan alvast op voorbereiden?

Naast het gamen, is er ruimte om te ontspannen en iets lekkers te snoepen en te drinken. Ook wordt er een eenvoudige lunch geserveerd. Als ouder of verzorger ben je deze middag niet alleen maar de taxidienst! Er is een apart programma voor ouders, waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van andere ouders en het uitwisselen van ervaringen. Wil je toch liever iets anders doen? Cultura ligt in het bruisende centrum van Ede!

Inschrijven en informatie

Stuur een e-mail naar tanja@tourette.nl met daarin:

– Naam en leeftijd van de deelnemende tiener(s) en broer(s)/zus(sen).

– Met hoeveel ouders/volwassenen (incl. hun namen) je naar de gamedag komt.

– Dieetwensen die van belang zijn voor die middag.

– Naam, woonplaats en telefoonnummer van deelnemende ouder(s)/verzorgers.

– Op de gamedag worden foto’s gemaakt. De foto’s kunnen gebruikt worden voor stichtingsdoeleinden (zoals het Tourette Magazine, de website en social media). Heb je hier bezwaar tegen, kun je dan bij de inschrijving aangeven welke personen (namen) niet op de foto willen?

– Schrijf je snel in, want vol = vol! Inschrijven kan tot en met 15 april 2023.

Heb je nog vragen? Mail gerust!

Waar gaat deze gamemiddag vanuit?

De gamedag is ontwikkeld door Iris Vlaanderen. Naast haar werk voor de stichting is zij afgestudeerd aan de opleiding HBO Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief. In 2015 was de gamedag haar afstudeerproject en dit sloeg dusdanig aan dat dit een jaarlijks terugkomend evenement is. In 2022 was er ook voor het eerst een editie voor jongere kinderen. De gamemiddag voor de jongere kinderen zal in 2023 plaatsvinden op 14 oktober.

Categories: Uncategorized