Gamemiddag voor tieners met Tourette: “Fijn dat het weer kon”

Gamemiddag voor tieners met Tourette: “Fijn dat het weer kon”

Gisteren organiseerde Iris Vlaanderen namens Stichting Gilles de la Tourette weer een gamemiddag. Cultura Ede was dé locatie voor een middagje gamen voor tieners met Tourette in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar.

Uit alle windstreken

15 tieners en 10 ouders kwamen, afkomstig uit alle windhoeken van Nederland, naar Ede. Zo waren er onder andere tieners aanwezig uit Friesland, Drenthe en Groningen, maar ze kwamen ook van dichterbij. Direct na binnenkomst toog de jonge generatie naar de lokalen waar de games konden worden gespeeld. Ze konden onder andere Mariokart, Beat Saber, Rocket League, Fifa, Fortnite en Sackboy spelen. Het was mooi om te zien dat de tieners, ondanks dat de meesten elkaar nog niet kenden, al snel met elkaar optrokken en diverse games samen gingen spelen. Ook de begeleiders zelf speelden regelmatig mee met de tieners, iets wat zij maar al te leuk vonden.

Ouderprogramma

Ook aan een ouderprogramma was gedacht. Na het zien van een video over Tourette praatten de ouders onder leiding van Deirdre en Laura, met elkaar over wat Tourette nu voor hen en hun zoon/dochter inhoudt en hoe zij hiermee als gezin omgaan.

Nadat een aantal ouders na afloop nog even met elkaar had nagepraat, werd er rond de klok van 16.30 uur weer opgeruimd en gingen de tieners, met hun ouders als chauffeur, weer huiswaarts. Ook Iris bedankte de aanwezige vrijwilligers nog even voor hun inzet en aanwezigheid en toen konden ook zij op weg naar huis.

Foto’s

Tijdens de gamemiddag zijn er ook diverse foto’s gemaakt. Nieuwsgierig hiernaar? Download ze hier (59 foto’s; 8,7 Mb).

Categories: Uncategorized