Gamemiddag in Utrecht: “Het was super leuk”

Door: Richard Bosman

Zaterdag organiseerde Iris Vlaanderen namens Stichting Gilles de la Tourette weer een gamemiddag in Utrecht. Het was alweer de vijfde editie van deze inmiddels jaarlijks terugkerende gamemiddag voor tieners met Tourette. Voor de vijfde achtereenvolgende keer verzorgden Marijke en Richard (van 2e Kans Games uit Ede) de games die gespeeld konden worden.

Gamen

Rond de klok van 12.45 uur arriveerden de eerste tieners met hun ouders/verzorgers in het pand van de Hogeschool Utrecht. Al snel speelden de tieners games met elkaar in de verschillende lokalen en de begeleiders speelden vaak gezellig mee. Games die gespeeld konden worden waren onder andere Minecraft, Just Dance, FIFA, Mario Kart. Af en toe werd er ook een serieus gesprek gevoerd.

Just Dance

Waar het Just Dance-lokaal eerst nog een beetje leeg was, werd dit lokaal later druk bezocht. Er werd gezellig gedanst, en ook de begeleiders lieten hierbij hun dance skills zien, vaak onder luid applaus. En dat leverde leuke foto’s op.

Ouderprogramma

In een ander lokaal verzorgden Arwin en Christine het ouderprogramma, dat ook enorm druk bezocht was en waar vele vragen werden gesteld.

Foto’s

Tijdens de gamemiddag zijn er foto’s gemaakt. Hieronder tref je een ruime selectie aan.

Categories: Uncategorized