Gamemiddag voor tieners met Tourette (incl. broers en zussen)

 

Hoera, de vijfde editie van de jaarlijkse gamemiddag voor tieners met Tourette komt er aan! En omdat het een jubileum is, zijn deze editie ook broers en/of zussen welkom, mits zij tussen de 12 en 17 jaar oud zijn.

Heeft jouw tiener zin in een gezellige middag waarin hij of zij helemaal zichzelf kan zijn? Op zaterdag 2 november 2019 organiseert Stichting Gilles de la Tourette in samenwerking met Hogeschool Utrecht en 2e Kans Games opnieuw een gamemiddag.

Wat houdt deze middag in?

Er kunnen verschillende games gespeeld worden op de Nintendo Switch, Playstation 4 (etc.), waaronder:

  • Mariokart 8 Deluxe
  • Rocket League
  • Minecraft
  • Just Dance
  • Fifa
  • en nog veel meer!

Er zullen deze dag geen 16+ of 18+ games gespeeld worden. Sommige tieners vinden dat erg jammer. Mocht dit van toepassing zijn op jouw tiener, wil je hem/haar hier dan alvast op voorbereiden?

Naast het gamen, is er ruimte om te ontspannen en iets lekkers te snoepen en te drinken (let op: Er is geen lunch). De tieners zullen deze dag begeleid worden door Tourette-ervaringsdeskundigen en studenten van de HBO-opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief.

Als ouder of verzorger ben je deze middag niet alleen maar de taxidienst! Er is een apart programma voor ouders, waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van andere ouders en het uitwisselen van ervaringen.

Wie?

Tieners met Tourette en hun broers en/of zussen van 12 t/m 17 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s)

Wat?

Gamen, ervaringen uitwisselen en een gezellige dag hebben!

Waar?

Hogeschool Utrecht (Padualaan 101, 3584 CH Utrecht). Parkeren kan het best op de parkeerplaats aan de Leuvenlaan. Op zaterdag is dit gratis

Wanneer?

Zaterdag 2 november van 13.00 tot 16.00 uur.
Let op! Er wordt geen lunch geserveerd! Zorg dus dat jullie voldoende gegeten hebben of zelf lunch meenemen. De restaurants in de Hogeschool zijn niet open, de SPAR verderop op de campus wel.

Inschrijven en informatie

Stuur een e-mailtje naar iris@tourette.nl met daarin:

– Naam en leeftijd van de deelnemende tiener(s) en broer(s)/zus(sen).
– Medicatiegebruik en/of dieetwensen die van belang zijn voor die middag.
– Naam, woonplaats en telefoonnummer van deelnemende ouder(s)/verzorgers.
– Op de gamemiddag worden foto’s gemaakt. De foto’s kunnen gebruikt worden voor stichtingsdoeleinden (zoals het magazine, de website en social media) en de website van Iris Vlaanderen (TicCraft.wordpress.com). Geef in de mail aan of je hier toestemming voor geeft.
– Schrijf je snel in, want vol = vol! Inschrijven kan tot 26 oktober 2019.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag. Ook het parkeren is gratis. Heb je nog vragen? Mail gerust!

Waar gaat deze gamemiddag vanuit?

De gamemiddag is ontwikkeld door Iris Vlaanderen. Naast haar werk voor de stichting is zij afgestudeerd aan de opleiding HBO Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief. In 2015 was de gamemiddag haar afstudeerproject en dit sloeg dusdanig aan dat dit een jaarlijks terugkomend evenement is. De gamemiddag is een samenwerking met 2e Kans Games (https://www.2ekansgames.nl) en de opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief van Hogeschool Utrecht. Zij bieden ons materialen en een locatie en wij bieden studenten pedagogiek de kans om ervaring op te doen met de doelgroep. Deze studenten kunnen hun bevindingen verwerken in een verslag. Alle gegevens zullen anoniem verwerkt worden.

Categories: Uncategorized