Hans Eijsackers Award

hans eijsackersMet gepaste trots presenteren wij dit jaar de Hans Eijsackers Award. Deze award geldt als aanmoedigingsprijs voor een wetenschapper die het patiëntenperspectief op een waardevolle manier betrekt in onderzoek naar Tourette. Wij stellen de winnaar van de award in staat deze manier van werken uit te dragen tijdens de conferentie van de European Society for the Study of Tourette Syndrome (ESSTS). De prijs is dan ook in de vorm van een conference grant ter waarde van max. €1800, verspreid over drie jaar (€1000, €500 en €300).

De award is vernoemd naar onze oud-voorzitter Hans Eijsackers, die vanwege zijn leeftijd heeft besloten zijn vrijwilligerswerk voor onze stichting neer te leggen. Hans heeft, samen met zijn vrouw Joke, jarenlang onze stichting geleid en draaiende gehouden. In de afgelopen jaren lag zijn focus vooral bij het delen van ervaringen en zijn lidmaatschap van onze Adviesraad. In zijn columns in het Tourette Magazine schreef Hans regelmatig over de wetenschap en hoe hij moeite had om te zien wat het hem als Touretter nu echt opleverde. Wij waarderen de pragmatische kijk van Hans op de wetenschap zeer en willen deze dan ook graag doorzetten. De realiteit van het hebben van Tourette staat niet los van onderzoek naar de aandoening; het hoort er als een rode draad doorheen te lopen. Daar maken wij ons al enige tijd hard voor. Het afscheid van Hans is voor ons dan ook een mooie reden om deze award in zijn naam in het leven te roepen.

Met deze award willen wij wetenschappers stimuleren, aanmoedigen en inspireren om de stem van Touretters en hun families mee te nemen in hun onderzoek naar Tourette.

Meer informatie over de award en hoe aan te melden vind je hier.

Categories: Nieuws