Het jaar 2021 in een oogopslag

Het jaar 2021 was wederom een bewogen jaar. Want ook dit jaar zorgde de coronapandemie voor een enorme impact op de zorg, de economie, de maatschappij en op het dagelijkse leven van veel mensen met Tourette. De sociale beperkingen, zoals de lockdowns, de avondklok, de mondkapjesplicht, de 1,5 meter afstand en het thuiswerken hadden vaak grote gevolgen. Het leidde, en leid nog steeds, tot ontregeling, onzekerheid, angst, eenzaamheid, stress en somberheid. Gelukkig zagen we daarnaast ook de veerkracht van velen. Want het was ook een jaar waarin we samen weer de schouders eronder zetten en manieren vonden om elkaar te blijven ontmoeten en te ondersteunen.

Het bestuur van Stichting Gilles de la Tourette wil daarom alle mensen met Tourette en hun naasten, vrijwilligers, donateurs, partnerorganisaties en alle andere betrokkenen die hebben geholpen, ontzettend bedanken. Zonder hen kunnen wij onze doelstellingen niet realiseren.

Stichting Gilles de la Tourette

40 jaar bestaan

Het is nu tijd om vooruit te kijken naar een nieuw en hopelijk mooi jaar. Komend jaar is niet zomaar een jaar voor ons, 2022 is het jaar waarin wij als stichting 40 jaar bestaan. Op 7 juni, de Europese Tourettedag zullen we hier uitgebreid bij stilstaan.

Handen tekort

Helaas kent dit feestelijke jaar ook een keerzijde: we komen handen tekort. Graag zouden we ook ons 45 en 50-jarige bestaan nog vieren, maar het wordt steeds moeilijker om met de handen die we hebben de stichting te dragen. Vooral voor het bestuur wordt het steeds moeilijker alle werkzaamheden uit te voeren en de stichting bij elkaar te houden hoe u het van ons gewend bent. Dit vertaalt zich direct naar minder voorlichting, minder lotgenotencontact en minder belangenbehartiging.

Laten we daarom heel helder zijn: als we willen dat Stichting Gilles de la Tourette ook het volgende lustrum haalt, hebben we uw hulp hard nodig. In het bestuur, maar ook daarbuiten. Wij zijn ervan overtuigd dat als we gezamenlijk onze schouders eronder zetten, we ook de komende jaren weer veel mooie resultaten kunnen boeken en onze doelen kunnen bereiken.

Toegewijde vrijwilligers

Ondanks een tekort aan handen, hebben we een fantastisch team van toegewijde vrijwilligers waar we ontzettend trots op zijn. Er werd weer een beroep gedaan op hun creativiteit en dat viel niet altijd mee. Door hun grote flexibiliteit en inzet hebben zij zich op een geweldige wijze door het tweede ‘coronajaar’ heen geslagen. De Stichting blijft zich daarom onvermoeibaar inzetten om bij te dragen aan het verbeteren van de zorg en kwaliteit van het leven van mensen met Tourette en hun omgeving.

Wil je de Stichting helpen besturen? Lees hier wat je kunt verwachten als bestuurslid bij Stichting Gilles de la Tourette: https://tourette.nl/vacatures/

Wil je als vrijwilliger in een andere functie aan de slag, of heb je specifieke vragen? Stuur dan even een mailtje naar bestuur@tourette.nl en wij nemen z.s.m. contact met je op.

 

Categories: Bestuur, Uncategorized