Het verhaal van Jérôme: “Unieke mensen”

Op 15 december 2023 heb ik voor het eerst een regiocontactavond Noord-Holland mogen bijwonen. Ik ben 34 jaar, getrouwd en vader van een zoontje van drie jaar. Ik had al eerder ervaring met bijeenkomsten met jongvolwassenen.

Na een frisse fietstocht werd ik warm ontvangen door Ed en Rebecca. De avond begon met een voorstelronde, waaruit bleek dat wij allen wel genoeg gespreksstof hadden om de avond te vullen. Op het voorstelrondje volgden de versnaperingen en kwamen ervaringsverhalen op tafel.
Ik vond het mooi om te zien en te horen hoe iedereen zijn eigen weg in het leven vindt met Tourette of met een naaste met Tourette. Stuk voor stuk unieke mensen met mooie eigenschappen, en veel kennis!

Begrip

Er werd gelachen, geluisterd, met begrip voor elkaar. Het was zo gezellig dat wij uitliepen op de planning, maar dat mocht de pret niet drukken. Hoewel ik de jongste was van het gezelschap, heb ik dit gezelschap als prettig en vertrouwd ervaren. Dit is waarom deze avonden zo belangrijk zijn en ik wou dat ik dit eerder had opgezocht. Onder de indruk, in positieve zin, ben ik weer huiswaarts gekeerd.

Jérôme Poeze

Categories: Uncategorized