Kinderuitje West: “De kinderen hebben het erg leuk gehad”

Door: Monique en Frouke

Op zaterdag 19 oktober organiseerde Stichting Gilles de la Tourette voor de regio West een kinderuitje. Dit keer werd Almere Jungle bezocht. In Dierenpark Almere Jungle leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. Ook is het een botanische tuin, een opvang voor dieren en wordt er dagbesteding geboden aan mensen met een beperking.

Werelddelen

Iedereen werd ontvangen met een drankje waarbij we kennis met elkaar konden maken. Een aantal kinderen kenden elkaar al van eerdere uitjes en zagen er naar uit elkaar weer te zien. Vervolgens kregen we een leuke rondleiding door verschillende werelddelen als Europa, Azië en Afrika, met dieren en planten uit die streken. Er werd veel over de dieren verteld en ze mochten zelfs aangeraakt en vastgehouden worden. De meeste kinderen waren zo stoer dat ze wel een flappentak, schildpad en zelfs een wurgslang durfden vast te houden. Na deze leuke rondleiding was het tijd voor de lunch.

Geslaagd

Hierna kon iedereen op eigen gelegenheid nog een ronde maken door de jungle en kregen alle kinderen zakjes voer voor de vissen, kippen en de schildpadden, zodat ze deze dieren zelf konden voeren. Als laatste nog even door het souvenirwinkeltje en werd er in het omliggende park nog even buiten gespeeld. Hier kon je ook de apen van Stichting Aap op een afstand bekijken. Dan is het jammer om weer afscheid te nemen van nieuw gemaakte vriendjes. De kinderen hebben het erg leuk gehad en tussendoor hadden de ouders ook tijd om met elkaar te praten en ervaringen te delen. Het was een geslaagd uitje.

Categories: Uncategorized