Landelijke Contactdag 2022: “Het gevoel dat je elkaar al jaren kent”

Gisteren organiseerde Stichting Gilles de la Tourette haar Landelijke Contactdag 2022. Na 3,5 jaar waarin weinig tot niets mogelijk was vanwege Corona, reden ongeveer 150 volwassenen en 75 kinderen zondag richting Boerengoed in het Gelderse Enspijk, om een gezellige dag te hebben, samen met andere lotgenoten met Tourette. Voor sommige kinderen was het de eerste keer dat zij leeftijdsgenootjes met Tourette ontmoetten. Alle provincies van Nederland waren goed vertegenwoordigd.

Het werd een zeer geslaagde dag, met een heerlijk zonnetje gedurende de gehele dag. De volwassenen en kinderen speelden buiten spellen in kleine groepjes. Zo moesten zij onder andere boogschieten en speelden zij een irrigatiespel. Tussendoor was er voldoende gelegenheid om te kletsen met elkaar en om een heerlijk drankje te drinken. Aan het eind van de dag werden de magen gevuld met een overheerlijke barbecue, met voor ieder wat wils.

Gevraagd naar enkele ervaringen van deze dag bij een aantal volwassenen en kinderen, vernamen we zeer veel positieve geluiden: ‘het was een gezellig weerzien’, ‘de herkenning is mooi’, ‘goed georganiseerd’, ‘ik heb mijn zoon de hele dag nog niet gezien’ tot ‘ik blijf leren op de Landelijke Contactdag’, ‘als mijn kind geniet, geniet ik ook’, ‘de LCD was een dag waar plezier en verbinding centraal stond’ en ‘het gevoel dat je elkaar al jaren kent’.

Gedurende de Landelijke Contactdag zijn diverse foto’s gemaakt van heel veel personen. Nieuwsgierig naar de 89 foto’s? Bekijk ze hier! (klik op de foto’s voor een grotere weergave)

Het organisatiecomité van de Landelijke Contactdag 2022 bedankt iedereen voor hun komst en hoopt je volgend jaar wederom te mogen verwelkomen.

Arwin, Deirdre, Eddy, Samantha en Richard

Categories: Uncategorized