Landelijke Contactdag Tourette: “Fantastische dag”

Gisteren was het dan zover: de Landelijke Contactdag Tourette, georganiseerd door Stichting Gilles de la Tourette. Plaats van handeling was Buitenplaats Kameryck in Kamerik.

De organisatie kijkt terug op een fantastische dag, die bol stond van informatie, gezelligheid en plezier. Tussendoor werd van het heerlijke zonnetje en een heerlijk warm of koud drankje genoten op het aanwezige terras. De aanwezigen lieten zich de overheerlijke lunch ook goed smaken. Nadat de bus met kinderen even na 17.00 uur weer arriveerde, hadden de kinderen hun ouders heel veel te vertellen.

Daniëlle en Menno maakten een verslag van het kinderprogramma bij Funzone in Zoetermeer:

Eindelijk was het zover:  de Landelijke Contactdag Tourette! Met dit jaar weer een supercool programma voor de kinderen. Vanaf 9 uur druppelden de kids rustig aan binnen. Oude bekenden, maar ook wat nieuwe gezichten. Altijd gezellig om weer nieuwe gezichten te zien. Snel werd iedereen in groepen verdeeld waarna we, iets vertraagd, even na tienen de bus ingingen. Na een gezellige busreis kwamen we aan in Zoetermeer bij Funzone. Funzone is ‘the place to be’ als het gaat om Lasergamen, Laserkarten, Glow in the dark-minigolf en Bouncen. Vol enthousiasme gingen we aan de bak met driften, op elkaar schieten, hole in ones maken en alle kanten op stuiteren. Dat ging de een wat beter af dan de ander. Je moest gewoon uitkijken waar je liep, want de golfballen en laserstralen vlogen je om de oren, maar dat mocht de pret niet drukken. Dorstig werd je er wel van, maar gelukkig was er onbeperkt limonade aanwezig. Na de patatlunch hadden sommige groepen nog wat tijd over en mocht er gebruik worden gemaakt van de “ballorig afdeling”, ook supervet. Daarna werd het programma weer hervat. Maar goed, aan alles komt een eind, zo ook aan deze leuke dag. Iedereen heeft het enorm naar hun zin gehad en de tijd vloog voorbij. Dus dat de bus een beetje te laat was maakte niet uit, want we hadden een lekker ijsje tijdens het wachten. Het was wel verdacht rustig in de bus terug. Bij terugkomst stonden de ouders ons gezellig op te wachten om daarna weer, moe maar voldaan, lekker naar huis te gaan.

Van deze dag zijn 148 foto’s beschikbaar: 100 zijn gemaakt in en rondom Kameryck, 48 foto’s zijn door de begeleiders bij Funzone gemaakt.
Benieuwd naar alle foto’s? Via deze link kun je de dag nog lekker even herbeleven (klik op de foto voor de grotere versie). Veel kijkplezier!

Categories: Uncategorized