Terugblik Landelijke Contactdag 2023

Landelijke Tourette dag Stichting Gilles de la TouretteEindelijk was het 17 september! Na weer een intensieve periode van plannen en organiseren waren we klaar voor een zonovergoten Landelijke Tourette dag met een gevarieerd programma voor iedereen. Dit jaar hadden 155 volwassenen en 55 kinderen/tieners zich aangemeld voor deze unieke dag vol informatie, lotgenotencontact, herkenning en erkenning. Zij waren er ook klaar voor.

Tegenslagen

Totaal onverwachts bleek het in de ochtend met bakken uit de hemel te komen en daardoor viel een deel van het kinder- en tienerprogramma in het water. Snel kwam er een nieuw plan en waren we er klaar voor. Net toen dat geregeld was, werden we gebeld dat de Beatboxer ziek was en moesten we opnieuw op zoek naar een alternatief. Kees De Groot, operationeel manager van Buitenplaats Kameryck, dacht direct met ons mee en kwam al snel met een alternatief, waardoor de kinderen en tieners konden gaan boogschieten. Heel fijn dat ze bij Buitenplaats Kameryck voor geen gat te vangen zijn, zoals ze zelf van te voren al hadden aangegeven! Naast het boogschieten was er voor de kinderen en tieners ook een workshop goochelen, graffiti spuiten en gamen. Zij kunnen hun management, zoals goochelaar Marc de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen noemt, nu voor de gek houden met meerdere trucs die hij ze heeft geleerd. Hij sloot de dag in de grote zaal af met een goochelshow, waar een aantal kinderen en volwassenen een rol in speelde.

Groot succes

Bij de volwassenen kreeg het panel van Tourette-specialisten en Adviesraadleden veel vragen op zich afgevuurd. De workshops Trots op Ik en graffiti spuiten werden erg gewaardeerd en de gameroom voor volwassenen werd goed bezocht. De dag was, ondanks de wat hectische start, weer een groot succes en we kunnen met elkaar terugkijken op een zeer geslaagde dag!

Onze zoon heeft Tourette, en dit was onze tweede keer dat we de bij de LCD waren. De eerste keer zag ik er wat tegenop om te gaan: al die mensen die lijden onder iets wat ik toch wel als iets heel zwaars beschouwde. Dat bleek onnodig te zijn. De LCD is een vrolijke bedoening, waar mensen samen komen, die toevallig ook GdlT hebben. En als vorig jaar was het een succes! – Maarten van Riel –

LCD april 2024

De volgende Landelijke Contactdag staat alweer gepland in april 2024! Wil jij dan ook helpen om iedereen een lach op zijn of haar gezicht te toveren? Vind jij het leuk om kinderen en tieners te begeleiden? Heb jij geweldige ideeën voor de volgende Landelijke Tourette dag? Meld je dan snel aan als vrijwilliger en help mee om in april 2024 weer zo’n geslaagde dag te organiseren! Stuur snel een e-mailtje naar de organisatie van de Landelijke Contactdag via: lcd@tourette.nl en geef je op als vrijwilliger!

Gedurende de dag was er een fotograaf aanwezig die veel plaatjes heeft geschoten. De leukste foto’s bekijk je hier!

Organisatiecomité,
Arwin, Daniëlle, Deirdre en Richard

 

Foto’s voorgaande jaren

Hier zie je hoe leuk onze Landelijke Contactdagen altijd zijn! Klik op de foto’s om ze groter te maken.