Tijdens onze Landelijke Contactdag en het ESSTS Congres in Europa geven wij verschillende lezingen. Enkele hiervan zijn opgenomen op video, zodat je ze terug kan zien. Als dit niet het geval is, dan kan het wel zijn dat er Powerpoint slides beschikbaar zijn gesteld. Als dit het geval is, dan vind je ze hier.

Tackle your tics, patients involvement in research – Annet Heijerman at ESSTS Conference in Hannover 2019

Annet vertelt hoe het Tackle your Tics onderzoek is veranderd, en beter is geworden, doordat zowel ervaringdeskundigen als Stichting Gilles de la Tourette erbij betrokken zijn. Deze lezing hield ze tijdens het ESSTS Congres voor wetenschappers, artsen en psychologen in 2019.

 

Improving the quality of life by working together – Laura Beljaars at ESSTS Conference in Copenhagen 2018

Laura benadrukt het belang van samenwerken als het gaat om werken naar een betere kwaliteit van leven voor mensen met Tourette en hun omgeving. Deze lezing hield ze namens de Tourette patiëntenorganisaties in Europa, tijdens het ESSTS Congres voor wetenschappers, artsen en psychologen in 2018.

 

Results of the EU survey on research topics – Seonaid Anderson at the ESSTS Conference in Copenhagen 2018

Seonaid Andersen (van het Britse Tourettes Action) presenteert het resultaat van een Europa-brede enquête. In deze enquête vroegen wij patiënten en hun ouders welke onderzoeksonderwerpen ze het meest van belang vonden. Deze lezing hield ze namens de Tourette patiëntenorganisaties in Europa, tijdens het ESSTS Congres voor wetenschappers, artsen en psychologen in 2018.

 

Patients’ perspective on research – Laura Beljaars at the ESSTS Conference in Seville 2017

Laura presenteert een deel van de resultaten van ons donateursonderzoek van eind 2016. Hierin vroegen wij naar welke onderzoeksonderwerpen het meest van belang werden gevonden. Het doel van deze lezing was het duidelijk maken van het patiëntenperspectief in onderzoek. Deze lezing was tijdens het ESSTS Congres voor wetenschappers, artsen en psychologen in 2017.

 

It’s going to be okay – Laura Beljaars at the 1st Tourette World Congress in London 2015

Laura vertelt over de positieve kanten van Tourette en waarom het belangrijk is dat deze benadrukt worden door artsen, psychologen en andere behandelaars. Deze lezing was tijdens het eerste Tourette Wereldcongres voor wetenschappers, artsen en psychologen in 2015.

 

Ook met Tourette kunnen je dromen uitkomen (NLsub) – Laura Beljaars at the ESSTS Conference in Athens 2013

Laura vertelt over haar leven met Tourette, hoe behandelaars dit mede hebben veranderd en dat je dromen ook kunnen uitkomen wanneer je Tourette hebt. Deze lezing was tijdens het ESSTS Congres voor wetenschappers, artsen en psychologen in 2013.

 

Tourette is meer dan tics (NLsub) – Laura Beljaars at the ESSTS Conference in Athens 2013

Laura vertelt over de andere kanten van Tourette. Want Tourette is veel meer dan tics. Ze probeert zo duidelijk te maken aan wetenschappers dat voor die andere kanten ook aandacht moet komen. Deze lezing was tijdens het ESSTS Congres voor wetenschappers, artsen en psychologen in 2013.