Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Stichting Gilles de la Tourette organiseert samen met “Zeilen met Bart” deze zomer een driedaagse zeilvakantie voor… https://t.co/1VPvb59qnl
StichtingGTS: @PatrickWitkamp De truc is om je grenzen wel te verleggen, maar niet té ver te gaan. Op het moment dat je het risic… https://t.co/OZmgBYrExg
StichtingGTS: @PatrickWitkamp Klopt. Maar grenzen aangeven is ook héél belangrijk. En wat niet gaat, gaat niet.. Helaas #LevenslangMetDwang

De regionale bijeenkomsten zijn inloop-, thema- en/of kennismakingsbijeenkomsten voor donateurs van de Stichting Gilles de la Tourette en geïnteresseerden, woonachting in of nabij de betreffende provincie.

Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte school voor uw kind met Tourette? Of zoekt u binnen de regio een kundige Tourette-specialist? De ervaringen van andere ouders of mensen met het Tourette-syndroom kunnen u op ideeën brengen en handvatten bieden. Ook kunnen zij praktische tips geven.

De regiobijeenkomsten worden geleid door één of twee ervaringsdeskundige regiocontactpersonen. De toegang van de bijeenkomsten is gratis.

Kijk in de Agenda voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

Op dit moment zijn er te weinig aanmeldingen voor regiobijeenkomsten in Groningen. Heeft u interesse om hier verandering in te brengen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DATUM: n.n.b.
PLAATS: Leeuwarden
TIJD: welkom vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
DOELGROEP: alle geïnteresseerden
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Marianne Schouten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (let op: nieuw e-mailadres)

Vrijdag 6 april 2018 is er een regiocontactbijeenkomst voor donateurs van de Stichting Gilles de la Tourette in de regio Drenthe/Overijssel. We nodigen mensen met Tourette, partners en/of ouders van mensen met Tourette uit om eens een kijkje te komen nemen. Het programma is als volgt:

19.45 uur - Inloop met koffie/thee (gratis)
20.00 uur - Start programma

Het doel van deze bijeenkomst is om ervaringen te delen en vragen te stellen aan elkaar.

Thema:

  • Uitgenodigd is Annemiek Griep, zij is (ortho)pedagoog bij Accare te Emmen.
  • We gaan de voor- en nadelen bespreken in het stellen van diagnoses en vanaf welke leeftijd dit wenselijk is.

Ook al spelen er bij u geen vragen rondom Tourette en het thema, dan is het nog steeds interessant om deze avond te bezoeken. Algemene ervaringen worden ook gedeeld.

21.30 uur - Afsluiting

Wie zijn de organisatoren? Wij zijn Marijn en Jacolien en wonen in Drenthe. Marijn heeft Tourette en Jacolien is zijn partner en we zijn de ouders van twee dochters. We hebben de afgelopen jaren een aantal regiocontactbijeenkomsten meegemaakt en ervaarden het als een gemis toen deze niet meer plaatsvonden in onze regio. Vandaar dat we in 2014 het initiatief op ons namen om een doorstart te maken.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdagavond 6 april 2018. Wilt u ons e-mailen wanneer u deze bijeenkomst moet missen, maar wel uitgenodigd wilt worden voor een volgende bijeenkomst in het najaar van 2018?

Graag zien we wanneer u komt uw aanmelding tegemoet middels de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het adres van de regiocontactavond is:

  • De Tipbrug “Het Achterhuis”
  • Prinsengracht 8 (via de navigatie Kromme Elleboog 3) is het adres en de ingang aan de achterzijde van het restaurant. Hier ligt “Het achterhuis”
  • 7941 KC  Meppel
  • 0522-263324
  • detipbrug.nl voor meer informatie, Parkeerterrein is aan de achterkant bij “Het Achterhuis”. Het ligt centraal t.o.v. het NS en busstation.

Esther van den Houten (Hummelo) en Chantal Reukers (Zieuwent) heten u van harte welkom op de regiobijeenkomsten in regio Achterhoek. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties en zijn steeds op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur. U bent welkom vanaf 19.30 uur. De capaciteit is iets kleiner dan voorheen, namelijk maximaal 14 personen. U wordt uitgenodigd op volgorde van aanmelding. Te zijner tijd ontvangt u meer informatie over aanmelding, locatie, etc. Houd u onze agenda in de gaten.

DATUM: volgt
PLAATS: 
TIJD: 
DOELGROEP: 
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rebecca en Ed Carper organiseren in de regio Noord-Holland vier keer per jaar een regionale bijeenkomst op vrijdagavond in Zaandam.  

PLAATS: bij de familie Carper thuis in Zaandam
DATUM: vrijdag 16 maart 2018
TIJD: welkom vanaf 19.30 uur, aanvang 19.45 uur – 22.15 uur
DOELGROEP: ouders, partners en mensen die zelf Tourette hebben 
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Rebecca en Ed Carper via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (let op: nieuw e-mailadres)

Ans Vet en Gerard Burggraaf heten je van harte welkom op de regiobijeenkomsten voor regio Midden-Nederland.

DATUM: donderdag 17 mei 2018

PLAATS: De Neng, Engweg 7 in Hoogland
THEMA: n.n.b.
TIJD: 19:45 - 22:30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
DOELGROEP: Mensen met Tourette en hun omgeving (partners, ouders, leerkrachten, collega's etc.)
AANMELDEN/MEER INFORMATIE via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom bij de lotgenotencontactavonden in regio Flevoland! De bedoeling van de bijeenkomsten is vooral om ervaringen te delen en als lotgenoten/ervaringsdeskundigen er voor en met elkaar te zijn. Het maakt niet uit welke relatie u met Tourette heeft (zelf, ouder of partner); u bent welkom. 

DATUM: volgt
PLAATS: Buurtcentrum De Brink, Griend 33-07, 8225 SX Lelystad. Er is voldoende parkeergelegenheid en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. 
TIJD: volgt
DOELGROEP: iedereen die met Tourette te maken heeft (uzelf, als ouder, partner enz.)
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (u krijgt dan een uitnodiging voor de volgende avonden per mail) 

Regiocontactpersoon Bart van Ruiten heet je van harte welkom op de regiocontactavond van Zuid-Holland.

DATUM: 12 oktober 2018
PLAATS: Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp, Energieweg 2 in Rotterdam
THEMA: n.n.b.
TIJD: 19:30 - 22:30 uur

Auto: Direct bij knooppunt Kleinpolderplein, vlakbij Diergaarde Blijdorp.
Openbaar vervoer: Station Rotterdam Centraal, neem vanaf hier buslijn 33 richting Meijersplein via Airport. Stap uit bij bushalte Blijdorpplein. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn momenteel op zoek naar regiocontactpersonen voor de regio Zeeland. Heeft u interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zodra er een datum bekend is, vindt u deze hieronder.

DATUM:
PLAATS:
TIJD:
DOELGROEP:
AANMELDEN / MEER INFORMATIE:

Susan Swiggers en Jeroen Kloover heten u van harte welkom op de regiobijeenkomsten in de provincie Noord-Brabant.

DATUM: 2 maart 2018
PLAATS: Groenpleinstraat 10, 5076 EK, Haaren
TIJD: van 20.00 uur tot uiterlijk 22.30 
AANMELDEN: U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze regiocontactpersonen Eddy en Jerica Middeljans heten je van harte welkom op onze bijeenkomsten in Limburg!

DATUM: 20 april 2018
PLAATS: Basisschool 't Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5 in St. Odiliënberg
TIJD: van 20.00 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
DOELGROEP: ouders, partners en mensen die zelf Tourette hebben
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Eddy en Jerica Middeljans, via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.