Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: ***SAVE THE DATE*** We hebben het eindelijk rond! Op zaterdag 10 februari van 13.00u-16.00u organiseren wij weer ee… https://t.co/S7X0IPiQt5
StichtingGTS: Tourette is niet aantoonbaar met bijv. een hersenscan. Vaak moeten voor een diagnose andere aandoeningen uitgesloten worden.

Regionale bijeenkomsten

Drenthe/Overijssel

Jacolien en Marijn heten je van harte welkom bij de regiobijeenkomsten in de regio Drenthe/Overijssel! 

DATUM: 6 april 2018
PLAATS: De Tipbrug 'Het achterhuis', Prinsengracht 8 te Meppel
TIJD: inloop v.a. 19:45, koffie/thee is gratis, drankjes voor eigen rekening; aanvang 20:00, afsluiting 21:30 uur.
DOELGROEP: mensen met Tourette, partners en/of ouders van mensen met Tourette.
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via dit mailadres kun je ook aangeven dat je deze bijeenkomst moet missen, maar wel uitgenodigd wilt worden voor de volgende bijeenkomst.

Even voorstellen: Jacolien de Wit, regiocontactpersoon Drenthe/Overijssel

"Ik ben Jacolien en woon in Drenthe. Mijn partner Marijn heeft Tourette en we zijn de ouders van twee dochters. We hebben de afgelopen jaren een aantal regiobijeenkomsten meegemaakt en hebben het als een gemis ervaren toen deze niet meer plaatsvonden in onze regio. Vandaar dat we het initiatief op ons hebben genomen om een doorstart te maken. We hopen u te ontmoeten op onze bijeenkomsten!"

 

Belang van regiocontactavonden gespreksonderwerp in Drenthe/Overijssel


Vrijdagavond  was de halfjaarlijkse regiocontactavond voor Drenthe/Overijssel.  In totaal waren we met 10 personen, een mooi aantal om ervaringen te kunnen delen. We hebben gesproken over het belang van deze contactavonden, het delen van informatie aan elkaar en het bieden van een luisterend oor. De onderwerpen waren veelzijdig deze keer. In het voorjaar gaan we meer aandacht besteden aan het stellen van diagnoses: Wat zijn de voordelen in het ontvangen van extra begeleiding voor een kind?
Iedereen in onze regio is van harte welkom!

 

Jacolien en Marijn