Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: Wist je dat er héél veel verschillende tics bestaan? Zo'n beetje iedere beweging en ieder geluid kan wel een tic wo… https://t.co/FfivfWowme
StichtingGTS: GEZOCHT: Touretters van 16 jaar of ouder met tics aan de armen. Help jij mee om het gemakkelijker te maken om Toure… https://t.co/fznItRmL62

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Regionale bijeenkomsten

Achterhoek

Esther van den Houten (Hummelo) en Chantal Reukers (Zieuwent) heten u van harte welkom op de regiobijeenkomsten in regio Achterhoek. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties en zijn steeds op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur. U bent welkom vanaf 19.30 uur. De capaciteit is iets kleiner dan voorheen, namelijk maximaal 14 personen. U wordt uitgenodigd op volgorde van aanmelding. Te zijner tijd ontvangt u meer informatie over aanmelding, locatie, etc. Houd u onze agenda in de gaten.

DATUM: volgt
PLAATS: 
TIJD: 
DOELGROEP: 
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even voorstellen:

V.l.n.r.: Esther, Arnold en Chantal

"Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Esther en woon in Hummelo. Ik ben de trotse moeder van een zoon en twee dochters en om het weekend ook nog bonusmoeder –want stiefmoeder klinkt zo naar- van de twee dochters van mijn vriend. Met een hond, vier cavia’s en drie vissen is het gezin meer dan compleet. Hoe rijk kan je zijn?! 

Mijn zoon heeft Tourette en het Syndroom van Asperger. Ik heb daarom het afgelopen jaar de familiedag in Lievelde bezocht. Zo kwam ik onder andere in contact met Arnold en Chantal. Toen ik las dat er nieuwe mensen nodig waren voor een doorstart, twijfelde ik geen moment. Het was heel fijn om bij onze eerste ontmoeting in bijzijn van voorzitter Wim Buisman bekende gezichten te zien. Arnold en Chantal hadden zich ook beiden aangemeld als contactpersoon voor de regio Achterhoek. 

Inmiddels hebben we als organisatie al een paar gezellige koffie-ochtendjes achter de rug ter voorbereiding op o.a. de regiocontactavonden en vormen we een mooi team, getuige de foto. We kijken ernaar uit om de doorstart te maken en u binnenkort te ontmoeten! 

Wees welkom!"

Terugblik op de bijeenkomst in Zieuwent:

Deze keer vond de regiobijeenkomst plaats in Zieuwent. Gelukkig was het goed te vinden voor iedereen. We waren deze avond met 8 personen waaronder vier vrouwen en twee stellen. Drie personen waren er voor de eerste keer, erg prettig dat er ook steeds weer nieuwe gezichten zijn. Zo was er een moeder van een zoontje waarbij ook Tourette was vastgesteld en was er van alles te bespreken. Ook waren er twee juffen van een basisschool om meer te weten te komen over Tourette. Erg fijn dat ook zij er de tijd voor vrijmaken om hierbij aanwezig te zijn. Zoals ze later aangaven hebben ze er veel aan gehad en is er veel duidelijk geworden over Tourette.

Zoals altijd begonnen we met een voorstelrondje en tijdens dit rondje kwam er al van alles ter tafel inclusief de goede tips! Ook werd de altijd drukke decembermaand besproken en rond 22.15 was het tijd om het af te ronden. Want er blijft altijd genoeg te bespreken maar dat is weer voor een volgende keer!!