Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

Regionale bijeenkomsten

Midden-Nederland

Ans Vet heet je van harte welkom op de regiobijeenkomsten voor regio Midden-Nederland.

DATUM: donderdag 16 mei 2019

PLAATS: De Neng, Engweg 7 in Hoogland
THEMA: n.n.b.
TIJD: 19:45 - 22:30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
DOELGROEP: Mensen met Tourette en hun omgeving (partners, ouders, leerkrachten, collega's etc.)
AANMELDEN/MEER INFORMATIE via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een terugblik op de laatste regio-avond:

Regiocontactavond Midden-Nederland: boek Gaandeweg met Tourette besproken

Door: Gerard Burggraaf

De regiocontactpersonen van Midden-Nederland hadden Moniek van den Tillaard uitgenodigd om haar boek 'Gaandeweg met Tourette' te presenteren. Ze vertelde haar kant van het leven met Tourette. Ze voorzag ons ook van tips, bijvoorbeeld hoe je Tourette een plaats in je leven kunt (gaan) geven. De negen deelnemers bestonden voornamelijk uit ouder(s), op enkelen na. Het thema werd goed ontvangen, mede door de (h)erkenning. Tijdens de interactie viel mij het veelbesproken omzetten van negatieve gedachten en gevoelens op. Dit bracht me bij het kernwoord 'omdenken'. Een advies voor wie er iets mee kan.

-------------------------------

Even voorstellen: Ans Vet-Vos, regiocontactpersoon Midden-Nederland

"Sinds een jaar of vier verzorg ik samen met Gerard Burggraaf de regiocontactavonden voor Midden-Nederland. Eerst in Nieuwegein, momenteel in Hoogland (Amersfoort). Mijn naam is Ans Vet, 46 jaar. Ik ben getrouwd met Casper Vet en samen hebben wij twee zoons van 13 en 10 met Tourette. Toen we het vermoeden kregen dat de oudste Tourette kon hebben, hebben we zóveel aan Stichting Gilles de la Tourette gehad dat ik graag iets terug wilde doen. In het dagelijks leven doe ik de organisatie, planning en administratie voor het antroposofisch consultatiebureau in Amersfoort. De zorg rondom de jongens vraagt ook heel wat aandacht en tijd. Zelf heb ik fibromyalgie, waardoor ik vaak moe en nooit pijnvrij ben. Dit kost veel energie dus we hebben genoeg uitdagingen in ons gezin. Mijn hobby’s zijn yoga en creatief bezig zijn."