Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

Regionale bijeenkomsten

Flevoland

Welkom bij de lotgenotencontactavonden in regio Flevoland! De bedoeling van de bijeenkomsten is vooral om ervaringen te delen en als lotgenoten/ervaringsdeskundigen er voor en met elkaar te zijn. Het maakt niet uit welke relatie u met Tourette heeft (zelf, ouder of partner); u bent welkom. 

DATUM: volgt
PLAATS: Buurtcentrum De Brink, Griend 33-07, 8225 SX Lelystad. Er is voldoende parkeergelegenheid en bereikbaarheid met het openbaar vervoer. 
TIJD: volgt
DOELGROEP: iedereen die met Tourette te maken heeft (uzelf, als ouder, partner enz.)
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (u krijgt dan een uitnodiging voor de volgende avonden per mail) 

Een terugblik op de bijeenkomst van 18 maart met Corina Pegt:

Hoe zag de groep eruit?

Corina: "Dit was de eerste bijeenkomst voor ons in Lelystad. Er waren 4 aanmeldingen en met ons twee was het een overzichtelijk gezelschap bestaande uit ouders van kinderen met Tourette en 1 volwassene met Tourette. Goed dat er ook iemand met Tourette in ons midden was, zij kon helder verwoorden wat het betekent om deze aandoening te hebben."

Welke onderwerpen kwamen er het meest aan bod?

"Wat veel aan bod is gekomen is dat het moeizaam is uit te leggen voor de buitenwereld wat Tourette nu daadwerkelijk inhoudt, wat erbij komt kijken en wat de moeilijkheden op school kunnen zijn (zoals elk jaar weer je verhaal hierover moeten doen). Verder was er voldoende ruimte voor iedereen om uitgebreid voor te stellen, ervaringen te delen en het kort te hebben over bepaalde behandelmethoden, dit zullen wij in de toekomst zeker gaan uitdiepen."

Welk verhaal of uitspraak is je het meest bijgebleven?

"Dat het fijn is om met elkaar te zijn, ervaringen te delen en aan een half woord genoeg te hebben."

Met welk gevoel heb je de avond afgesloten?

"Ondanks alle nieuwe gezichten en verschillende ervaringen is er toch zoveel herkenning over en weer. En hierdoor is het dus de moeite waard om deze avonden te organiseren."