Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

Regionale bijeenkomsten

Zuid-Holland

Regiocontactpersoon Bart van Ruiten heet je van harte welkom op de regiocontactavond van Zuid-Holland.

DATUM: n.n.b.
PLAATS: Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp, Energieweg 2 in Rotterdam
THEMA: n.n.b.
TIJD: 19:30 - 22:30 uur

Auto: Direct bij knooppunt Kleinpolderplein, vlakbij Diergaarde Blijdorp.
Openbaar vervoer: Station Rotterdam Centraal, neem vanaf hier buslijn 33 richting Meijersplein via Airport. Stap uit bij bushalte Blijdorpplein. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Terugblik op de afgelopen regiobijeenkomst:

Regiocontactavond Zuid-Holland: 'Het smaakt naar meer'

Door: Alexandra van Hal
 
Wat een geslaagde regiocontactavond in Rotterdam. Mijn eerste keer, dus erg benieuwd wat er ging komen. En ik kan zeggen: het smaakt naar meer!
Een fijne groep mensen, allemaal met een link naar Tourette. Of ze hebben het zelf (vaak in combinatie met o.a. ADHD of OCD) of ze hebben (klein)kinderen met Tourette. Na een korte introductie van Bart van Ruiten stelde iedereen zich voor, waarbij de (h)erkenning groot was. Fijn om in een groep te zitten waarbij je niet hoeft uit te leggen hoe groot de impact is van Tourette.
 
Vervolgens kregen we een zeer interessante en interactieve presentatie van Eveline van der Molen, oprichte van Stichting De Bonte Bloesem. Zij vertelde over cannabis en het medicinale gebruik hiervan. Na een korte inleiding gaf ze ruim baan aan alle deelnemers om vragen te stellen. Belangrijkste advies van Eveline was dat je het altijd in overleg met je huisarts/neuroloog moet inzetten. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Eveline via  www.bontebloesem.nl.
 
Ter afsluiting van deze geslaagde avond werd nog even de aandacht gevestigd op twee bijeenkomsten:
7 aprill: het kinderuitje naar Plaswijckparck in Rotterdam, eorganiseerd door Monique Brouwer-van 't Veer en Frouke Bouwmeester
24 juni: de Landelijke Contactdag bij Kaap Doorn in Doorn
 
De datum voor de volgende reviocontactavond wordt later in het jaar bekend gemaakt. Ik ben er in ieder geval weer bij, ik hoop jullie ook!
 
Bart, regiocontactpersoon voor Zuid-Holland, stelt zich aan u voor:

Onze vorige regiocontactpersoon voor Zuid-Holland (Marlène Schillemans) is eind 2013 alweer gestopt met het organiseren van de regiocontactavonden. Na een plezierig gesprek met voorzitter Wim Buisman tijdens de Landelijke Contactdag en later met regiocoördinator Ed Carper heb ik aangegeven dit intitiatief graag voort te willen zetten.
Allereerst iets over mijzelf. ik ben Bart, 34 jaar en (ex-) Touretter. Op 8-jarige leeftijd is de diagnose Gilles de la Tourette bij mij vastgesteld. Voorafgaand aan de diagnose, maar ook nog de jaren daarna, heb ik een, op z’n minst, ‘bewogen’ jeugd gehad. Door het geluk van goede begeleiding van artsen, specialisten en in grote mate mijn ouders ben ik deze intensieve tijd goed doorgekomen. Na mijn 14e jaar zwakte de Tourette af en bleef deze grotendeels onder de oppervlakte aanwezig. Na 15 jaar weinig tot niets met Tourette ‘gedaan te hebben’ groeide bij mij de interesse en vraag naar ‘Hoe zit ik nu eigenlijk in elkaar en waarom reageer ik, zoals ik reageer?’ Tijdens deze zoektocht naar antwoorden werd mij meer en meer duidelijk dat ik nog wel degelijk een Touretter ben. Misschien niet zo zeer zichtbaar voor de buitenwereld en in eerste instantie voor mijzelf, maar wel degelijk als ik kijk naar gedragspatronen, gedachten en overgevoeligheid voor prikkels.
Dit bracht mij er 3 jaar geleden toe weer lid te worden van de Stichting. Met de nodige vooroordelen en drempelvrees ben ik dit jaar, na 24 jaar weer op de Landelijke Contactdag geweest. De professionaliteit, aandacht voor elkaar en hoeveelheid antwoorden die ik hier kreeg op vragen, waarvan ik niet eens wist dat ik deze had, hebben mij er toe bewogen meer te willen doen! Na een prettig gesprek met de voorzitter, vrijwilligers en na het bijwonen van de regiocontactavond Noord-Holland heb ik besloten het stokje van Marlène Schillemans over te willen nemen.

Met vriendelijke groet,
Bart

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.