Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: ***SAVE THE DATE*** We hebben het eindelijk rond! Op zaterdag 10 februari van 13.00u-16.00u organiseren wij weer ee… https://t.co/S7X0IPiQt5
StichtingGTS: Tourette is niet aantoonbaar met bijv. een hersenscan. Vaak moeten voor een diagnose andere aandoeningen uitgesloten worden.

Regionale bijeenkomsten

Zuid-Holland

Regiocontactpersoon Bart van Ruiten heet je van harte welkom op de regiocontactavond van Zuid-Holland.

DATUM: 16 februari 2018
PLAATS: Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp, Energieweg 2 in Rotterdam
THEMA: Voor deze avond hebben wij Eveline van der Molen als gast uitgenodigd. Eveline beheert met haar stichting "Bonte Bloesem" een platform waar veel kennis en informatie bijeenkomt over medicinale cannabis
TIJD: 19:30 - 22:30 uur

Auto: Direct bij knooppunt Kleinpolderplein, vlakbij Diergaarde Blijdorp.
Openbaar vervoer: Station Rotterdam Centraal, neem vanaf hier buslijn 33 richting Meijersplein via Airport. Stap uit bij bushalte Blijdorpplein. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Terugblik op de afgelopen regiobijeenkomst:

'Wat fijn om ervaringen te kunnen delen!'

Door: Jolanda Barkani

Vrijdag was er weer een regiobijeenkomst van Zuid-Holland in Rotterdam. Ik wilde al eerder naar een bijeenkomst, maar er kwam steeds iets tussen. Dit keer ben ik eindelijk gegaan. Samen met mijn vriendin.

We kennen elkaar vanuit de luiers en hebben Tourette als bijzondere overeenkomst. Haar dochter was al gediagnostiseerd en onze oudste dochter volgde een paar jaar later. De jarenlange zoektocht naar onze eigen moeilijkheden bracht ons beiden ook op Tourette bij ons zelf. Hoe toevallig! Maar wat fijn om ervaringen te kunnen delen. Zo ook op deze bijeenkomst. Ik ga al twee jaar mee naar de Landelijke Contactdag van Stichting Gilles de la Tourette. Maar dit was een nieuwe ervaring. Het kleine groepje (ten opzichte van de Landelijke Contactdag) geeft meer ruimte om ervaringen en tips te delen. En ja, het was af en toe ook confronterend en emotioneel, maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Voor mij zou dit vaker mogen nu ik heb ervaren hoe warm dit voelt. Alles kwam ter sprake: kids, volwassenen, onderwijs, relaties, medicatie etc. Heel breed dus. Ik zeg....tot de volgende keer! 

Bart, regiocontactpersoon voor Zuid-Holland, stelt zich aan u voor:

Onze vorige regiocontactpersoon voor Zuid-Holland (Marlène Schillemans) is eind 2013 alweer gestopt met het organiseren van de regiocontactavonden. Na een plezierig gesprek met voorzitter Wim Buisman tijdens de Landelijke Contactdag en later met regiocoördinator Ed Carper heb ik aangegeven dit intitiatief graag voort te willen zetten.
Allereerst iets over mijzelf. ik ben Bart, 34 jaar en (ex-) Touretter. Op 8-jarige leeftijd is de diagnose Gilles de la Tourette bij mij vastgesteld. Voorafgaand aan de diagnose, maar ook nog de jaren daarna, heb ik een, op z’n minst, ‘bewogen’ jeugd gehad. Door het geluk van goede begeleiding van artsen, specialisten en in grote mate mijn ouders ben ik deze intensieve tijd goed doorgekomen. Na mijn 14e jaar zwakte de Tourette af en bleef deze grotendeels onder de oppervlakte aanwezig. Na 15 jaar weinig tot niets met Tourette ‘gedaan te hebben’ groeide bij mij de interesse en vraag naar ‘Hoe zit ik nu eigenlijk in elkaar en waarom reageer ik, zoals ik reageer?’ Tijdens deze zoektocht naar antwoorden werd mij meer en meer duidelijk dat ik nog wel degelijk een Touretter ben. Misschien niet zo zeer zichtbaar voor de buitenwereld en in eerste instantie voor mijzelf, maar wel degelijk als ik kijk naar gedragspatronen, gedachten en overgevoeligheid voor prikkels.
Dit bracht mij er 3 jaar geleden toe weer lid te worden van de Stichting. Met de nodige vooroordelen en drempelvrees ben ik dit jaar, na 24 jaar weer op de Landelijke Contactdag geweest. De professionaliteit, aandacht voor elkaar en hoeveelheid antwoorden die ik hier kreeg op vragen, waarvan ik niet eens wist dat ik deze had, hebben mij er toe bewogen meer te willen doen! Na een prettig gesprek met de voorzitter, vrijwilligers en na het bijwonen van de regiocontactavond Noord-Holland heb ik besloten het stokje van Marlène Schillemans over te willen nemen.

Met vriendelijke groet,
Bart

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.