Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

Regionale bijeenkomsten

Noord-Brabant

Susan Swiggers en Jeroen Kloover heten u van harte welkom op de regiobijeenkomsten in de provincie Noord-Brabant.

DATUM: vrijdag 14 juni 2019
PLAATS: Groenpleinstraat 10, 5076 EK, Haaren
TIJD: van 20.00 uur tot uiterlijk 22.30 
AANMELDEN: U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terugblik op regiocontactavond Noord-Brabant

Noord-Brabant: "Mooie avond waarbij in alle openheid ervaringen zijn gedeeld"

Door: Jeroen Kloover en Susan Swiggers

Onlangs vond bij ons thuis in Haaren weer een regiobijeenkomst plaats. Er was een fijne groep mensen aanwezig, bestaande uit ouders van kinderen met Tourette. Een mooie mix van kinderen in de basisschoolleeftijd, middelbareschoolleeftijd en volwassen ‘kinderen’.

Tijdens deze avond hebben we met elkaar even teruggekeken op de landelijke contactdag van dit jaar. Ook het zeer geslaagde kinderuitje voor Zuid-Nederland kwam ter sprake. We hebben voornamelijk gesproken over de aspecten die op dit moment speelden in elkaars leven rondom Tourette. Op deze avond werd er veel gesproken over hoe school omgaat met de Tourette van je kind. Ook de communicatie tussen ouders en school en het moeilijke proces waar je doorheen gaat als er gekozen ‘moet’ worden voor een ander soort onderwijs, kwamen aan de orde. Het onbegrip en zelfs de onwil die mensen soms tegenkomen, geven veel frustratie en verdriet bij ouders. Ook dit werd op deze avond besproken, gedeeld en helaas door andere aanwezigen ook herkend. Medicatie kwam ook ter sprake. Mooi was het om te zien dat veel gedrag van onze ‘Touretters’ zo herkenbaar is onder elkaar, ondanks dat ieder kind met Tourette natuurlijk ook weer heel verschillend is.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooie avond waarbij in alle openheid ervaringen gedeeld zijn met elkaar. Binnenkort zullen de regiobijeenkomsten voor 2019 worden gepland. Meer informatie daarover volgt!

Even voorstellen: regiocontactpersonen Susan Swiggers en Jeroen Kloover:

"Wij zijn Susan en Jeroen. We zijn getrouwd, beiden 39 jaar, hebben 4 kinderen (van 10, 7, 5 en 3 jaar) en wonen in Haaren (tussen Den Bosch en Tilburg). We zijn met de Stichting Gilles de la Tourette in aanraking gekomen omdat onze oudste zoon Tourette heeft. Onze 2 andere zoontjes hebben ook af en toe lichte tics.

Vorig jaar hebben we voor het eerst een regiocontactavond bezocht bij Henri en Nathalie, al was dat toen jammer genoeg meteen de laatste avond. We hebben dat jaar ook voor het eerst de landelijke contactdag bezocht, samen met onze zoon en hebben dat erg leuk en interessant gevonden.

Het zou natuurlijk erg jammer zijn als de regiocontactavonden in Noord Brabant niet meer zouden plaatsvinden. En ook al reikt onze ervaring met Tourette nog niet zo ver dat we alle ins en outs kennen, we besloten toch om aan te geven dat we deze avonden graag willen gaan organiseren.

De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op 20 maart en vindt plaats bij ons thuis in Haaren. Het is dus voor ons ook de eerste keer. Het zou leuk zijn als we er een goed bezochte eerste avond van konden maken, waarbij we veel donateurs uit Noord Brabant leren kennen. We hopen er een nuttige en ook gezellige bijeenkomst van te maken.

Hartelijke groeten,

Susan Swiggers en Jeroen Kloover"

 

Kinderbijeenkomsten
Sinds kort organiseert José van Echtelt in regio Noord-Brabant kinderuitjes. Het eerste uitje vond op 24 januari plaats in Veldhoven Zoo en was een groot succes. In het Tourette Magazine van april 2015 leest u een verslag. Voor meer informatie over het eerstvolgende kinderuitje kunt u contact opnemen met José via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.