Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: ***SAVE THE DATE*** We hebben het eindelijk rond! Op zaterdag 10 februari van 13.00u-16.00u organiseren wij weer ee… https://t.co/S7X0IPiQt5
StichtingGTS: Tourette is niet aantoonbaar met bijv. een hersenscan. Vaak moeten voor een diagnose andere aandoeningen uitgesloten worden.

Regionale bijeenkomsten

Noord-Brabant

Susan Swiggers en Jeroen Kloover heten u van harte welkom op de regiobijeenkomsten in de provincie Noord-Brabant.

DATUM: 2 februari 2018
PLAATS: Groenpleinstraat 10, 5076 EK, Haaren
TIJD: van 20.00 uur tot uiterlijk 22.30 
AANMELDEN: U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terugblik op regiocontactavond Noord-Brabant

Door: Susan Swiggers

Op zondag 18 juni vond bij ons thuis in Haaren de eerste regio BBQ plaats voor Noord-Brabant! Een tijdje geleden bleek er onder de deelnemers aan de regiocontactavonden wel animo voor een BBQ op een zondagmiddag waar dan ook de kinderen bij aanwezig konden zijn. En zo geschiedde…

Het was een heerlijke, bijna tropische, dag met zo’n 36 aanwezigen uit 9 verschillende gezinnen. De 17 aanwezige kinderen hadden allemaal hun zwemkleding meegenomen en lagen al snel lekker af te koelen in het zwembad. Tussendoor speelden ze voetbal, een potje schaken of sprongen ze op de trampoline. Ondertussen konden de ouders met elkaar kennis maken of bijpraten. Veel van de aanwezigen bezochten al vaker de regiobijeenkomsten voor Noord-Brabant. Maar gelukkig waren er ook bezoekers voor wie het de eerste keer was. Voor hen was dit een uitgelezen kans om heel ongedwongen andere ouders te ontmoeten.

Dit keer dus geen centraal gesprek rondom de tafel, maar naar elkaar luisteren en informeren met een drankje in de hand, en even later genieten van een lekkere BBQ. Ook mochten de kinderen marshmallows roosteren en sloten we voor iedereen de BBQ af met een verkoelend ijsje!

Tijdens de BBQ, maar ook bij het afscheid, hoorden we dat iedereen heeft genoten van een hele fijne, ontspannen middag. Leuk ook om alle kinderen nu eens bij elkaar te zien, en vooral om ze allemaal zo lekker te zien spelen. Al met al kijken wij zelf ook terug op een hele mooie middag!

Hartelijke groeten,
Jeroen Kloover en Susan Swiggers 

Even voorstellen: regiocontactpersonen Susan Swiggers en Jeroen Kloover:

"Wij zijn Susan en Jeroen. We zijn getrouwd, beiden 39 jaar, hebben 4 kinderen (van 10, 7, 5 en 3 jaar) en wonen in Haaren (tussen Den Bosch en Tilburg). We zijn met de Stichting Gilles de la Tourette in aanraking gekomen omdat onze oudste zoon Tourette heeft. Onze 2 andere zoontjes hebben ook af en toe lichte tics.

Vorig jaar hebben we voor het eerst een regiocontactavond bezocht bij Henri en Nathalie, al was dat toen jammer genoeg meteen de laatste avond. We hebben dat jaar ook voor het eerst de landelijke contactdag bezocht, samen met onze zoon en hebben dat erg leuk en interessant gevonden.

Het zou natuurlijk erg jammer zijn als de regiocontactavonden in Noord Brabant niet meer zouden plaatsvinden. En ook al reikt onze ervaring met Tourette nog niet zo ver dat we alle ins en outs kennen, we besloten toch om aan te geven dat we deze avonden graag willen gaan organiseren.

De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op 20 maart en vindt plaats bij ons thuis in Haaren. Het is dus voor ons ook de eerste keer. Het zou leuk zijn als we er een goed bezochte eerste avond van konden maken, waarbij we veel donateurs uit Noord Brabant leren kennen. We hopen er een nuttige en ook gezellige bijeenkomst van te maken.

Hartelijke groeten,

Susan Swiggers en Jeroen Kloover"

 

Kinderbijeenkomsten
Sinds kort organiseert José van Echtelt in regio Noord-Brabant kinderuitjes. Het eerste uitje vond op 24 januari plaats in Veldhoven Zoo en was een groot succes. In het Tourette Magazine van april 2015 leest u een verslag. Voor meer informatie over het eerstvolgende kinderuitje kunt u contact opnemen met José via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.