Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: ***SAVE THE DATE*** We hebben het eindelijk rond! Op zaterdag 10 februari van 13.00u-16.00u organiseren wij weer ee… https://t.co/S7X0IPiQt5
StichtingGTS: Tourette is niet aantoonbaar met bijv. een hersenscan. Vaak moeten voor een diagnose andere aandoeningen uitgesloten worden.

Regionale bijeenkomsten

Limburg

Onze regiocontactpersonen Eddy en Jerica Middeljans heten je van harte welkom op onze bijeenkomsten in Limburg!

DATUM: 19 januari 2018
PLAATS: Basisschool 't Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5 in St. Odiliënberg
TIJD: van 20.00 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
DOELGROEP: ouders, partners en mensen die zelf Tourette hebben
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Eddy en Jerica Middeljans, via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terugblik regiocontactavond Limburg: 'We hebben gekeken hoe anderen daarmee omgingen'

Door: Jerica Middeljans

Afgelopen vrijdag was er weer een regiocontactavond in Limburg. We waren met tien personen, een leuk gemengd gezelschap van Touretters en ouders van kinderen met Tourette.

We zijn de avond gestart met iedereen welkom te heten en daarna even stil te staan bij onze nieuwe gasten, wat hen heeft doen besluiten om deze avond bij te wonen en of er specifieke vragen waren. Dit gold natuurlijk ook voor de overige aanwezigen. Er is een aantal thema’s voorbij gekomen, zoals bijvoorbeeld overprikkeling ‘s avonds en daaraan gekoppeld het moeilijk in slaap kunnen komen. We hebben gekeken hoe anderen daarmee omgingen en ook of er ideeën bij zaten die we zelf zouden kunnen toepassen.

Ook het schoolstuk is iets dat elke keer weer aan bod komt en we zien dat dit op verschillende locaties vaak ook heel anders verloopt. En dat speciaal onderwijs niet altijd inhoudt dat het er ook goed mee omgaat. Het is altijd erg belangrijk en ook nodig om de communicatie met school heel kort te houden.

Ook het onderwerp van het wel of niet gebruiken van medicatie kwam aan bod, en zo ja wat dan? We merken en weten, ook uit eigen ervaring, dat dit een hele zoektocht is en het zeker nooit 100% werkt. En tevens dat de medicijnen vaak gebruikt worden voor bijkomende problemen als dwang, angst en eventueel agressie. Tot slot stonden we ook nog even stil bij het gebruik van CBD-olie en dat dit voor sommigen heel goed werkt. Al met al een hele interessante avond, waar we weer veel herkenning en begrip vonden.
Graag tot een volgende keer!

 

Even voorstellen: Eddy en Jerica Middeljans (geen foto), regiocontactpersonen Limburg

Het is al weer enige tijd geleden dat er een regiocontactavond in Limburg heeft plaatsgevonden van Stichting Gilles de la Tourette, maar wij kunnen jullie melden dat de eerstvolgende bijeenkomst in oktober een feit is.

Mogen wij ons even voorstellen?
Wij zijn Eddy en Jerica Middeljans, 43 en 44 jaar jong. We zijn getrouwd, hebben twee kinderen van 19 en 15 jaar en wonen in Sint Odiliënberg, vier kilometer van Roermond. We zijn met Stichting Gilles de la Tourette in aanraking gekomen omdat onze jongste zoon sinds twee jaar de diagnose Tourette heeft en na een jarenlange speurtocht heb ik (Eddy) afgelopen jaar ook de diagnose Tourette gekregen.

Lotgenoten
Het was voor ons heel prettig kennis te maken met andere ‘Touretters’; volwassenen, maar ook ouders van, en kinderen die Tourette hebben. De eerste keer was tijdens een gamemiddag, georganiseerd door de Stichting in Utrecht en de tweede keer tijdens de Landelijke Contactdag in Baarn, waar jong en oud ongegeneerd zichzelf kon zijn en aansluiting vond bij lotgenoten. Herkenning, begrip, maar vooral het luisteren naar elkaars ervaringen in een leven met Tourette was erg prettig om mee te maken. Dit is dan ook de bedoeling voor de komende regionale bijeenkomst. Het delen van ervaringen en advies, genomen uit het dagelijks leven. Denk alvast eens na over wat je met elkaar wilt delen of wat je aan elkaar wilt vragen. Alle thema’s zijn bespreekbaar. Hierbij zijn jullie dan ook van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze contactavond op vrijdag 21 oktober 2016 van 19.30 uur tot uiterlijk 22.30 uur. Je kunt jezelf opgeven door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie: Basisschool ‘t Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5, Sint Odiliënberg.
Voldoende parkeergelegenheid.