Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

Regionale bijeenkomsten

Limburg

Onze regiocontactpersonen Eddy en Jerica Middeljans heten je van harte welkom op onze bijeenkomsten in Limburg!

DATUM: vrijdag 17 mei 2019
PLAATS: Basisschool 't Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5 in St. Odiliënberg
TIJD: van 20.00 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
DOELGROEP: ouders, partners en mensen die zelf Tourette hebben
AANMELDEN / MEER INFORMATIE: Eddy en Jerica Middeljans, via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Regiocontactavond Limburg: "Het is bijzonder om te horen hoe deze jongen zijn leven met Tourette leeft"

Door: Peggy Senster
 
Een paar weken geleden hadden wij een regiocontactavond in Midden-Limburg. Bij deze bijeenkomst waren acht personen aanwezig. Deze keer waren er ook weer mensen voor de eerste keer aanwezig.
 
De meesten waren ouders van kinderen met Tourette, maar er was één bijzondere jongeman aanwezig. Hij had zelf Tourette en was aanwezig met zijn moeder. Het is heel bijzonder om te horen hoe deze jongen zijn leven met Tourette leeft. Waar wij, als ouders, ons vaak druk maken over dingen, kon deze jongen alles heel goed relativeren. Het was erg prettig om te horen hoe hij dingen beleeft en heel positief in het leven staat. 
We hebben het over scholen gehad en vooral over ervaringen op school, de moeilijkheden waar onze kinderen tegenaan lopen.
 
En natuurlijk kwam ook medicatie aan bod. Dat is een steeds terugkerend thema. Sommige ouders en kinderen zijn tegen medicatie, sommige ouders zijn ook niet voor medicatie maar kunnen niet anders dan medicatie geven. Omdat het leven met tics te moeilijk wordt. En sommige ouders zijn de alternatieve geneeskunde gaan gebruiken.
 
Het was, zoals altijd, een interessante avond met veel verschillende verhalen en ervaringen.

 

 

Even voorstellen: Eddy en Jerica Middeljans (geen foto), regiocontactpersonen Limburg

Het is al weer enige tijd geleden dat er een regiocontactavond in Limburg heeft plaatsgevonden van Stichting Gilles de la Tourette, maar wij kunnen jullie melden dat de eerstvolgende bijeenkomst in oktober een feit is.

Mogen wij ons even voorstellen?
Wij zijn Eddy en Jerica Middeljans, 43 en 44 jaar jong. We zijn getrouwd, hebben twee kinderen van 19 en 15 jaar en wonen in Sint Odiliënberg, vier kilometer van Roermond. We zijn met Stichting Gilles de la Tourette in aanraking gekomen omdat onze jongste zoon sinds twee jaar de diagnose Tourette heeft en na een jarenlange speurtocht heb ik (Eddy) afgelopen jaar ook de diagnose Tourette gekregen.

Lotgenoten
Het was voor ons heel prettig kennis te maken met andere ‘Touretters’; volwassenen, maar ook ouders van, en kinderen die Tourette hebben. De eerste keer was tijdens een gamemiddag, georganiseerd door de Stichting in Utrecht en de tweede keer tijdens de Landelijke Contactdag in Baarn, waar jong en oud ongegeneerd zichzelf kon zijn en aansluiting vond bij lotgenoten. Herkenning, begrip, maar vooral het luisteren naar elkaars ervaringen in een leven met Tourette was erg prettig om mee te maken. Dit is dan ook de bedoeling voor de komende regionale bijeenkomst. Het delen van ervaringen en advies, genomen uit het dagelijks leven. Denk alvast eens na over wat je met elkaar wilt delen of wat je aan elkaar wilt vragen. Alle thema’s zijn bespreekbaar. Hierbij zijn jullie dan ook van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze contactavond op vrijdag 21 oktober 2016 van 19.30 uur tot uiterlijk 22.30 uur. Je kunt jezelf opgeven door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie: Basisschool ‘t Kempke, Pastoor Ceijssensstraat 5, Sint Odiliënberg.
Voldoende parkeergelegenheid.