Nieuw onderzoek

Onderzoek ervaringen met pijn en het gebruik van pijnbestrijdingstechnieken bij het syndroom van Gilles de la Tourette

Heb je tics, ervaar je pijn als gevolg van tics en ben je 16+? Neem dan deel aan een onderzoek naar de ervaringen van pijn en het gebruik van pijnbestrijding bij het syndroom van Gilles de la Tourette en tics.

Als onderdeel van haar postdoctorale opleiding aan de Universiteit van Nottingham (UK), is Evangeline Taylor op zoek naar mensen met tics om deel te nemen aan een online onderzoek. Er is nog erg weinig onderzoek gedaan naar en inzicht verkregen in tic-gerelateerde pijn en hoe mensen omgaan met de pijn die ze ervaren als gevolg van hun tics en deze verlichten.

Het gaat om algemene vragen over je tics, de pijn die je hebt ervaren als gevolg van tics, en hoe je omgaat met de pijn als gevolg van tics. Door dit te onderzoeken, kan het helpen om het begrip van professionals in de gezondheidszorg te vergroten, en vervolgens de ondersteuning voor de getroffenen te verbeteren. Zelfs als je geen diagnose van het syndroom van Gilles de la Tourette of een ticstoornis hebt, maar vermoedt dat je dat wel zou kunnen hebben, kun je toch meedoen aan dit onderzoek.

Deelname is geheel vrijwillig. Alle informatie wordt vertrouwelijk en anoniem behandeld, en je kan je op elk moment terugtrekken uit het onderzoek. Het onderzoek is goedgekeurd door de ethische commissie van de Universiteit van Nottingham.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek. Voor vragen over het onderzoek kun je contact opnemen met Evangeline Taylor op: msxet9@nottingham.ac.uk

Categories: Uncategorized