Nieuwe regiocontactpersoon Noordoost stelt zich voor

Het is alweer enige tijd geleden dat er een regiocontactavond van Stichting Gilles de la Tourette in de regio Noordoost heeft plaatsgevonden, maar ik kan jullie melden dat de eerstvolgende bijeenkomst in oktober een feit is.

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Bianca Brummelhuis, 39 jaar. Ik ben getrouwd en heb geen kinderen. Ik woon in Vriezenveen, vlakbij Almelo. Ik ben met Stichting Gilles de la Tourette in aanraking gekomen omdat ik zelf Tourette heb. Rond mijn vierde begonnen de eerste tics en dwanghandelingen en rond mijn tiende kreeg ik daadwerkelijk de diagnose Gilles de la Tourette.

Lotgenoten

Het was voor mij heel prettig kennis te maken met andere ‘Touretters’, zowel volwassenen als kinderen en “familieleden van”.  De eerste keer was tijdens een bijeenkomst in een café in Utrecht en de tweede keer tijdens de Landelijke Contactdag in Baarn. Het was fijn dat iedereen daar zichzelf kon zijn en volop kon praten met lotgenoten. Ik was de eerste keer in mijn eentje op de contactdag, maar iedereen was heel vriendelijk en betrok me bij hun gesprekken. Herkenning, begrip, maar vooral het luisteren naar elkaars ervaringen in een leven met Tourette waren erg prettig om mee te maken.

Dit is dan ook de bedoeling voor de komende regionale bijeenkomst. Het delen van ervaringen en advies, genomen uit het dagelijks leven. Denk alvast eens na over wat je met elkaar wil delen of wat je aan elkaar wil vragen. Alle thema’s zijn bespreekbaar. Alles wat besproken wordt, is vertrouwelijk. Hierbij zijn jullie dan ook van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze contactavond.

De eerste regiocontactavond regio Noordoost zal worden gehouden op vrijdag 9 oktober 2020 van 19.30 uur tot uiterlijk 22.15 uur.

Locatie: “Het Centrum”
Constantijnstraat 7A
7442 MC  NIJVERDAL

Er is voldoende parkeergelegenheid en de locatie ligt vlakbij het station.

Je kan je opgeven door een e-mail te sturen naar noordoost@tourette.nl

Vriendelijke groeten en tot ziens,
Bianca Brummelhuis

Categories: Uncategorized