Bezoek de regiocontactavond Noordoost

Vorig jaar kon de regiocontactavond van de regio Noordoost wegens coronaperikelen helaas niet doorgaan. Nu willen wij een nieuwe regiocontactavond organiseren op vrijdagavond 15 oktober aanstaande. Omdat het de eerste avond met een grotendeels nieuwe groep zal zijn, is er deze keer nog geen vastomlijnd thema.

De contactavond zal in het teken staan van kennismaking en van onderwerpen die...

Erkenningspaspoort 2020 voor Stichting Gilles de la Tourette gepubliceerd

Als Erkend Goed Doel heeft Stichting Gilles de la Tourette een eigen Erkenningspaspoort bij het CBF, toezichthouder Goede Doelen. Dit Erkenningspaspoort is nu geactualiseerd met de jaarcijfers 2020 en staat live in het Register goede doelen op de website van het CBF.

Wil je weten hoe wij in 2020 het maatschappelijk doel trachtten te bereiken en hoeveel geld wij vorig jaar aan welke doelen...

Landelijke Contactdag 2021: Houd je brievenbus in de gaten

In de week van 7 tot en met 14 november aanstaande organiseert Stichting Gilles de la Tourette haar Landelijke Contactdag 2021. Inmiddels ligt het programma hiervoor vast. Ook dit jaar vindt deze nog online plaats.

De Landelijke Contactdag is te bezoeken door zowel donateurs als niet-donateurs.

Het programma is een mooie mix tussen fun, informatie en interactie. In...

Eerste resultaten van ‘Tackle your tics’ zijn veelbelovend

De eerste resultaten van Tackle your Tics zijn veelbelovend. Een artikel van Kind en Adolescent Praktijk (KAP) geeft uitleg over wat Tackle your Tics inhoudt. Bovendien wordt meer uitleg gegeven over de behandeling.

Ben je nieuwsgierig naar het uitgebreide artikel hierover? Klik dan op deze link om het te lezen.

Nieuwe groepen

We gaan daarom door met Tackle...

Regiocontactavond Noord-Holland: “In onze groep zit een variatie in expertise”

Door: Ed en Rebecca Carper

We kwamen met 15 mensen in totaal bij elkaar op gepaste afstand en in een geventileerde ruimte. Dat ging prima zo. We hebben het erover gehad wat het met je doet als je pas op volwassen leeftijd de Tourette-diagnose krijgt: Opluchting, omdat er een naampje voor is en je al die tijd niet als enige dit blijkt te hebben.

Ook was er o.a....

Kosten fysiotherapie vergoed bij Tourette

Fysiotherapie kan helpen de pijn van tics te verminderen. De reden daarvoor is eenvoudig: tics zijn vaak spierspanningen en spierspanningen kunnen pijn veroorzaken. Vergelijk het met de hele dag lang dezelfde armspieroefening doen; na een tijdje veroorzaakt dit de nodige spierpijn. Het is daarom niet gek dat pijn een direct gevolg kan zijn van tics. En omdat de tics niet altijd even...

Blog ADHD Netwerk: zou het (ook) Tourette kunnen zijn?

Dr. Cara Verdellen en Laura Beljaars, beiden werkzaam bij de Parnassia Groep en leden van onze Adviesraad, scheven voor de vernieuwde site van het ADHD Netwerk een blog over de verschillen tussen ADHD en tics/Tourette. Ook benadrukten ze het belang van een goede diagnose. Wat is eigenlijk de impact van een goede diagnose op de behandeling van iemand met ADHD en tics? En nog belangrijker:...

Ga met ons mee naar de film ‘Free Guy’

Stichting Gilles de la Tourette heeft op zondag 12 september een aantal bioscoopzalen in Nederland afgehuurd, speciaal voor jullie.

Locaties

Op onderstaande vijf locaties heeft Stichting Gilles de la Tourette exclusief voor zowel donateurs als niet-donateurs een zaal afgehuurd, helemaal voor onszelf dus. Hierdoor kun je lekker ontspannen de film bekijken.

    ...

Wachttijden ziekenhuizen en klinieken overzichtelijk bij elkaar

Vanaf heden zie je op één pagina van alle ziekenhuizen en klinieken hoeveel dagen je moet wachten voordat je aan de beurt bent. Vind je het belangrijk dat je snel terecht kunt? En kies je graag jouw ziekenhuis of kliniek daarop uit? Dan helpt deze informatie je kiezen.

Kiezen met wachttijden

Wanneer je bij het ziekenhuis of een kliniek een afspraak maakt, moet je altijd...

Landelijke Contactdag 2021: houd deze data vrij

Ook dit jaar organiseert Stichting Gilles de la Tourette weer een Landelijke Contactdag. Vanwege corona vindt deze dit jaar wederom online plaats, in de hoop dat we in 2022 weer fysiek bij elkaar kunnen komen.

Op zondag 7 november organiseren wij de Landelijke Contactdag voor de jeugd, die volledig in het teken staat van 'fun'. Een week later, zondag 14 november, sluiten we de...