Telefonische bereikbaarheid

De telefonische bereikbaarheid van Stichting Gilles de la Tourette is deze zomer in sommige weken anders dan je van ons gewend bent.

In verband met vakantie is onze telefoonlijn in de periode van maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus alleen bereikbaar op de maandagen. In deze periode zijn wij dus niet bereikbaar op de woensdagen en de vrijdagen.

Vanaf maandag 17 augustus...

Tackle your Tics genomineerd voor Impactprijs 2020

PGOsupport zet projecten en initiatieven in het zonnetje die met gezamenlijke inzet van het patiëntenperspectief impact hebben op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven. Ruim 30 projecten en initiatieven zijn bij hen aangemeld. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen 14 projecten genomineerd. Tackle your Tics is één van de genomineerden. Tijdens het online congres op 1...

Podcast: Agnes Wertenbroek over het syndroom van Gilles de la Tourette

Het syndroom van Gilles de la Tourette: de naam alleen al is een hele mond vol. Hoe is het om op te groeien met zichtbare en hoorbare tics? We volgen Els, die met haar werk en met wie ze is, ondanks én dankzij haar Tourette verschil maakt voor anderen. 

En we leren van neuroloog Agnes Wertenbroek over wat er in het brein gebeurt waardoor iemand met GTS die vocale...

Winnaar Hans Eijsackers Award 2020

-----ENGLISH BELOW-----

Vandaag, op de Europese Tourettedag, kondigen wij met gepaste trots de winnaar van de Hans Eijsackers Award 2020 aan. Met deze award willen we wetenschappers stimuleren, aanmoedigen en inspireren om de stem van Touretters en hun families mee te nemen in hun onderzoek naar Tourette.

De winnaar van de Hans Eijsackers Award 2020 is:

Dr. Diana...

Regiocontactavond Noord-Holland: “Fijn om elkaar weer te kunnen zien”

Door: Ed Carper

Eindelijk mochten we weer een regiocontactavond organiseren. Wel natuurlijk allemaal op 1,5 meter afstand. We moesten hiervoor een andere locatie zoeken en hebben die ook gelukkig gevonden in Zaandam. Niet iedereen durfde nog te komen en al helemaal degenen die op openbaar vervoer zijn aangewezen.

Kleine groep

Vrijdag 5 juni was het dan zover. Met...

Tackle your Tics: eerste resultaten van een nieuw behandelprogramma voor kinderen met tics

Vier dagen intensief oefenen met exposuretherapie om je tics onder controle te krijgen, samen met andere kinderen en jongeren met een ticstoornis. Plus steun van elkaar, extra activiteiten en ervaringskennis. Dat is de kern van het behandelprogramma Tackle your Tics. Een team van experts en ervaringsdeskundigen onderzocht of dit programma haalbaar is. De eerste resultaten zijn gepubliceerd in...

De Europese Tourettedag: onze plannen

Je zou het dit jaar bijna vergeten zijn, maar over iets meer dan een week, op 7 juni, is het weer Europese Tourettedag! Dit jaar organiseren we uiteraard geen grote bijeenkomst zoals in de afgelopen twee jaren. Maar dat betekent niet dat we de dag zomaar aan ons voorbij laten gaan. Deze dag is vooral bedoeld om bij het grote publiek, en dus via de media, aandacht te vragen voor wat Tourette...

PERSBERICHT – Tic is als kuch: je wilt niet maar moet

Alkmaar, 28 mei 2020 – Op zondag 7 juni 2020, de Europese Tourettedag, vraagt Stichting Gilles de la Tourette aandacht voor wat Tourette is. Dit is hard nodig, want nog steeds denken veel mensen dat Tourette gelijk staat aan vloeken wanneer je daar zin in hebt. Toch heeft maar 15% de bekende vloek-tic en sluiten de uitgeroepen woorden maar zelden aan bij de persoonlijke opvatting....

Bakken met Laura 2.0!

Op Hemelvaartsdag organiseerden we de eerste editie van ‘Bakken met Laura’. Via beeldbellen legde Laura uit wat te doen, en iedereen deed het thuis mee. Met een heerlijke zomerse aardbeiencake als resultaat! Iedereen was zo enthousiast en anderen wilden graag meedoen, daarom hebben we besloten op herhaling te gaan!

Op pinksterzondag, 31 mei, gaan we samen een schwarzwalder kirsch taart...

Bakken met Laura

Op Hemelvaartsdag kan je lekker online cake bakken met Laura! Laura laat zien en legt uit hoe je een overheerlijke zomerse aardbeiencake maakt, naar recept van leukerecepten.nl. Uiteraard kan je haar tussendoor ook vragen stellen over Tourette en andere dingen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om mee te doen.

Waar? Via Google Meet, de link krijg je toegestuurd. Je hoeft...