Terugblik Landelijke Contactdag: “Méér dan geslaagd”

Door: Anika Verschuur

Zoals Corona een heleboel levens door elkaar schudt, is dat bij het leven van “ons Touretters” niet heel veel anders. Alleen durf ik wel te zeggen dat het voor ons zwaarder voelt. Wel of niet naar school kunnen, stokjes in je neus, bubbels van kinderen en eenrichtingsverkeer in de aula, het dagelijkse schoolritme is veranderd en misschien blijft...

Vrijwilligersdag: Fijn dat deze dag georganiseerd kon worden dit jaar

Afgelopen zondag, 28 november, organiseerde Stichting Gilles de la Tourette weer een vrijwilligersdag. Dit gebeurde in het mooie pand waar Social Impact Factory gevestigd is. Dit pand ligt vlakbij het station in hartje Utrecht en was dus goed bereikbaar. Er waren ongeveer twintig mensen fysiek aanwezig. Ook waren er een aantal mensen online aanwezig via Teams.

We werden onthaald in een...

Meld je aan voor de regiocontactavond Noordoost op 11 februari

Op 11 februari 2022 organiseert Bianca Brummelhuis namens Stichting Gilles de la Tourette weer een nieuwe regiocontactavond voor de regio Noordoost. Die zal dit keer plaatsvinden in Zwolle.

Er is geen vastomlijnd thema, maar we kunnen alle onderwerpen bespreken die jullie zelf willen behandelen. De gegevens van deze avond zijn als volgt:

Datum: vrijdag 11 februari 2022
Tijd: 19.30-21.45...

Regiocontactavond Noord-Holland: Afscheid van Ed en Rebecca

Laatste avond

Dit is de laatste regiocontactavond georganiseerd door Ed en Rebecca Carper. Zij hebben de afgelopen jaren met veel plezier en passie de avonden georganiseerd. Deze vonden plaats in hun eigen gezellige woonkamer. Toen corona uitbrak gingen de avonden online door, in een andere locatie en in aangepaste vorm. Vanwege een andere levensfase (andere passies, de...

Binnenkort verschijnt het Tourette Magazine van december

Op woensdag 15 december aanstaande ploft het Tourette Magazine van december bij alle donateurs op de deurmat. Dit keer weer een zeer informatief magazine, boordevol interessante artikelen voor jong en oud.

Wat vind je terug in het Tourette Magazine van december 2021?:

  • rubriek Van het bestuur
  • Tourette Portret met Lucas Brands
  • Aandacht voor Tackle your...

Terugblik Landelijke Contactdag: “Het was geweldig”

Heb jij de Landelijke contactdag 2021 gemist? Het was echt weer een geweldige en interessante week! Ja, je leest het goed. Dit jaar geen dag, maar een online week vol met informatie, ontspanning, leerzame workshop en interessante lezingen voor jong en oud!

Zondag 7 november begon de online week en hebben de kinderen en tieners hun eigen dag gehad. De voorpret begon al in de week ervoor toen...

LIVE Q&A MET NEUROLOOG AGNES WERTENBROEK!

We gaan weer live! Dit keer is het woord aan neuroloog en lid van onze Adviesraad Agnes Wertenbroek. Op vrijdag 26 november om 19.30 uur kan je haar alles vragen tijdens onze livestream.

Agnes werkt als neuroloog bij ZGT in Almelo en Hengelo. Daar is ze o.a. werkzaam op de Polikliniek Gilles de la Tourette, waar ze samenwerkt met een psychiater en een psycholoog. Ook schreef ze mee aan het...

Geef je op voor de regiocontactavond in Limburg

Door: Eddy Middeljans

Stichting Gilles de la Tourette organiseert dit jaar nog een extra regiocontactavond in Limburg: op vrijdag 19 november. Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen van het RIVM kan deze gelukkig weer fysiek plaatsvinden.

Locatie
Basisschool ‘t Kempke
Pastoor Ceijssenstraat 5, 6077 AS Sint Odiliënberg

Inloop: vanaf...

Word jij als vrijwilliger ons nieuwe bestuurslid?

Het bestuur van Stichting Gilles de la Tourette is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die ons als bestuurslid komen versterken. Wij vragen zowel ervaringsdeskundigen, naasten en anderen met affiniteit voor de zorg en/of Tourette, op deze oproep te reageren.

Over Stichting Gilles de la Tourette

Stichting Gilles de la Tourette is een...

Geef je op voor de regiocontactavond van Noord-Holland

Door: Ed en Rebecca

De volgende regiocontactavond van Noord-Holland zal plaatsvinden in Buurtcentrum de Vuister in Koog aan de Zaan.

Datum: vrijdag 19 november 2021.
Inloop: vanaf 19.30 uur. Einde: 22.15 uur.

We hebben er veel zin in. Het is de laatste keer dat Ed en Rebecca namens Stichting Gilles de la Tourette deze activiteit organiseren. Graag opgeven vóór 16 november via een...