Geef je op voor de film

Stichting Gilles de la Tourette heeft op zondag 1 november een aantal bioscoopzalen in Nederland afgehuurd, speciaal voor jullie.

Helaas kon de Landelijke Contactdag niet doorgaan vanwege corona, maar wilden we toch iets organiseren voor iedereen die met Tourette te maken heeft. Vanzelfsprekend moesten we rekening houden met de huidige beperkingen, maar ook naar iets zoeken waar...

Tourette Weekend

Vanuit Stichting Gilles de la Tourette organiseren wij in het weekend van 6 tot en met 8 november een Tourette Weekend voor volwassenen (18+)! Omdat het voor ons de eerste keer is dat wij dit organiseren, beginnen we klein. Voor een groep van maximaal 16 personen hebben wij een grote groepsaccommodatie afgehuurd op een centraal, maar toch landelijk, gelegen locatie.

Wat je kunt verwachten...

Regiocontactavond Noord-Holland: ‘Leerzaam’

Door: Ed en Rebecca Carper

Gisteren was er weer een regiocontactavond in Zaandam. De opkomst was niet heel hoog, maar niettemin was het een geslaagde en zeer leerzame avond. Opmerkelijk waren onze inzichten over obsessief gedrag op jonge en volwassen leeftijd. Dat op volwassen (adolescentie) leeftijd zich dit anders uitte dan op jongere leeftijd, maar ook bepaalde overeenkomsten...

SAVE THE DATE: 1 NOVEMBER

Op zondag 1 november heeft Stichting Gilles de la Tourette een aantal bioscoopzalen in Nederland afgehuurd. Die ochtend kun je op de hier vermelde locaties coronaproof een film bekijken, samen met je vrouw/man, kind(eren), vriend/vriendin of familie: Amersfoort, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam De Kuip, Leeuwarden en Amsterdam Arena.

Nieuwsgierig? Houd de komende weken onze website en...

Uitreiking Hans Eijsackers Award

Donderdagavond vond de uitreiking plaats van de eerste winnaar van de Hans Eijsackers Award aan Dr. Diana N.M. Beljaars. Namens iedereen van harte gefeliciteerd!

De award is vernoemd naar onze oud-voorzitter Hans Eijsackers, en is een aanmoedigingsprijs voor wetenschappers die het...

Tackle your Tics is van start: aanmelden blijft mogelijk

Dit najaar en in heel 2021 gaan er weer nieuwe Tackle your Tics-groepen van start. Tackle your Tics is een intensieve groepstraining voor jongeren van 9 tot en met 17 jaar die last hebben van tics en er graag wat aan willen doen. Kinderen uit het hele land kunnen worden aangemeld, via onze deelnemende centra Levvel, Accare en Yulius.

De training duurt vier dagen plus een...

Nieuwe regiocontactpersoon Noordoost stelt zich voor

Het is alweer enige tijd geleden dat er een regiocontactavond van Stichting Gilles de la Tourette in de regio Noordoost heeft plaatsgevonden, maar ik kan jullie melden dat de eerstvolgende bijeenkomst in oktober een feit is.

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Bianca Brummelhuis, 39 jaar. Ik ben getrouwd en heb geen kinderen. Ik woon in Vriezenveen, vlakbij Almelo....

Onderzoekers ontwikkelen polsbandje tegen tics

Onderzoekers van de Universiteit van Nottingham (VK) hebben een draagbaar apparaatje ontwikkeld waarmee tics lijken af te nemen. De polsband stuurt een elektrisch stroompje van 12 Hz naar een zenuw in de pols. Hierdoor worden hersengebieden gestimuleerd, zodat bewegingen en tics beter kunnen worden onderdrukt. De resultaten lijken veelbelovend.

Op videobeelden zijn duidelijke...

Telefonische bereikbaarheid

De telefonische bereikbaarheid van Stichting Gilles de la Tourette is deze zomer in sommige weken anders dan je van ons gewend bent.

In verband met vakantie is onze telefoonlijn in de periode van maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus alleen bereikbaar op de maandagen. In deze periode zijn wij dus niet bereikbaar op de woensdagen en de vrijdagen.

Vanaf maandag 17 augustus...

Tackle your Tics genomineerd voor Impactprijs 2020

PGOsupport zet projecten en initiatieven in het zonnetje die met gezamenlijke inzet van het patiëntenperspectief impact hebben op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven. Ruim 30 projecten en initiatieven zijn bij hen aangemeld. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen 14 projecten genomineerd. Tackle your Tics is één van de genomineerden. Tijdens het online congres op 1...