Vervangend programma Landelijke Contactdag

Zoals jullie misschien al hebben gelezen op onze website en op onze socialmediakanalen heeft Stichting Gilles de la Tourette helaas moeten besluiten om de Landelijke Contactdag 2020 af te gelasten. Hiertoe is besloten in verband met de risico’s op de verspreiding van het Coronavirus en de maatregelen die het RIVM hiervoor in Nederland trof.

Geld terug

Iedereen...

UPDATE Hans Eijsackers Award

—–ENGLISH BELOW—–

Door de uitbraak van COVID-19 heeft ESSTS besloten de conferentie van 2020 te verplaatsen naar 2021. In dit licht hebben wij besloten de volgende voorwaarden van de Hans Eijsackers Award aan te passen:

  1. De deadline voor aanmelding zal verlengd worden naar 30 april 2020, 11.59pm CET.
  2. De winnaar zal bekend worden gemaakt op 7...

Landelijke Contactdag afgelast

In verband met de coronacrisis en de maatregelen die het RIVM heeft opgelegd, heeft Stichting Gilles de la Tourette besloten om de Landelijke Contactdag van zondag 19 april af te gelasten.

We verwachten zo spoedig mogelijk een alternatieve datum voor de Landelijke Contactdag bekend te kunnen maken en wat dit betekent voor iedereen die zich reeds heeft ingeschreven en betaald.

Houd onze...

Situatie coronavirus en de Landelijke Contactdag / overige activiteiten

Wereldwijd worden er maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het is op dit moment nog onduidelijk welke gevolgen dit heeft voor de Landelijke Contactdag op 19 april a.s. Vooralsnog gaat de Landelijke Contactdag gewoon door. Wel volgen wij de richtlijnen van het RIVM op. Mocht het RIVM adviseren het evenement af...

Vervolg Tackle your Tics in 2020: een intensieve tic-training

Iedere week heen-en-weer naar de therapeut en thuis in je eentje veel oefenen: gedragstherapie is best pittig om vol te houden. Maar wat als je in een paar dagen heel veel therapie zou krijgen, samen met andere kinderen en jongeren? Zou dat niet praktisch zijn en misschien zelfs sneller werken? Een team van experts en ervaringsdeskundigen gaat dit onderzoeken.

Gedragstherapie, zoals...

Hans Eijsackers Award

Met gepaste trots presenteren wij dit jaar de Hans Eijsackers Award. Deze award geldt als aanmoedigingsprijs voor een wetenschapper die het patiëntenperspectief op een waardevolle manier betrekt in onderzoek naar Tourette. Wij stellen de winnaar van de award in staat deze manier van werken uit te dragen tijdens de conferentie van de European Society for the Study of Tourette Syndrome...

Kom naar onze Landelijke Contactdag op zondag 19 april

Op zondag 19 april 2020 organiseert Stichting Gilles de la Tourette weer haar Landelijke Contactdag bij Kaap Doorn in Doorn.

Update

Je kunt je gewoon blijven inschrijven voor de Landelijke Contactdag. Mocht de dag op 19 april niet kunnen doorgaan, zal gezocht worden naar een alternatieve datum waarbij het...

Tourette-kamp in Ørje

Heb je Tourette en wil je graag deelnemen aan een internationale uitwisseling tussen jongvolwassenen uit Duitsland, Engeland, Finland, Nederland en Noorwegen? Hou je van reizen, actief bezig zijn, internationale contacten opdoen, en vrienden maken uit verschillende landen? Dan is dit je kans!

Vanuit Stichting Gilles de la Tourette zijn we op zoek naar mensen die dit als muziek in de oren...

Motherless Brooklyn: “Ik heb mij nog nooit zo op mijn gemak gevoeld”

Door: Frans Pegt

Vandaag was de filmochtend van Stichting Gilles de la Tourette. In Pathé Leidsche Rijn hadden we een hele bioscoopzaal afgehuurd om ongestoord met Touretters en familie de film Motherless Brooklyn te kijken. De film gaat over Lionel Essrog, gespeeld door Edward Norton, die een privédetective speelt met het syndroom van Gilles de la Tourette. Het is een...