regiocontactavond in Limburg

Kom op 3 maart naar de regiocontactavond Limburg

Je bent van harte welkom op onze regiocontactavond Limburg. We zien uit naar jouw komst en bijdrage aan deze avond.

Locatie

Basisschool ‘t Kempke
Pastoor Ceijssenstraat 5
6077 AS  Sint Odiliënberg

Wanneer?

Vrijdag 3 maart 2023

Hoe...

Landelijke contactdag 2023

Landelijke Contactdag 2023: SAVE THE DATE!

De Landelijke Contactdag 2023 van Stichting Gilles de la Tourette vindt plaats op zondag 17 september.

Invulling van de dag

De komende maanden wordt door het organisatiecomité de hand gelegd aan de invulling van deze dag, alsmede worden er meerdere locaties benaderd. De Landelijke Contactdag is bedoeld voor iedereen die met Tourette te maken heeft en is voor jong en oud.
Zowel...

regiocontactavond noordoost

17 maart: nieuwe regiocontactavond Noordoost

Op 17 maart 2023 is er weer een nieuwe regiocontactavond Noordoost. Deze contactavond zal ook dit keer in Zwolle zijn. Er is geen vastomlijnd thema, maar we kunnen alle onderwerpen bespreken die jullie zelf willen behandelen. De avond vindt plaats op vrijdag 17 maart 2023 van 19.30 uur tot uiterlijk 21.45 uur.

Locatie regiocontactavond Noordoost

De Enk
Enkstraat 67
8012 VA ...

kan de avond niet een uurtje langer duren

Zuid-Holland: “Kan de avond niet nog een uurtje langer duren?”

"Kan de avond niet nog een uurtje langer duren?", was na afloop één van de reacties van de regiocontactavond in Zuid-Holland. Na de drukke decembermaand met veel prikkels en spanning, was het fijn om weer een contactavond te hebben met elkaar.

Hoe heeft iedereen deze periode ervaren en wat heeft hierbij geholpen?

Met die vraag in mijn hoofd ging ik richting Yulius waar onze avond...

Tourette Café Midden-Nederland

Tourette Café Midden-Nederland

Ook dit jaar organiseert Stichting Gilles de la Tourette weer Tourette Cafés in Nederland. Het eerste Tourette Café Midden-Nederland van dit jaar vindt plaats op zaterdag 25 februari. Die zaterdag is er van 13.00 uur tot 16.00 uur een ruimte afgehuurd bij Grand Café Central 'De Buren' in Gouda, gelegen op de Markt. Dit is vlakbij het Centraal Station van Gouda.

Voor wie?

Het...

kinderuitje zuid

Binnenkort: kinderuitje regio Zuid

Woensdag 22 februari organiseert Stichting Gilles de la Tourette een kinderuitje regio Zuid. Het uitje is op een woensdag en valt in de krokusvakantie. Zo willen wij ook in de schoolvakanties een leuk uitje kunnen bieden.

Voor wie?

Het uitje is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met het syndroom van Gilles de la Tourette. Uiteraard zijn ouders en broertjes of zusjes ook...

Onderzoek

Louise De Meulenaer is Masterstudent Theoretische Experimentele Psychologie aan de Universiteit Gent. In het kader van haar proefschrift in Theoretische en Experimentele Psychologie, gaat haar onderzoek over de relatie tussen tics en inhibitie (emotieregulatie).

Het onderzoek duurt ongeveer 80 minuten waarin, tegen een kleine vergoeding, een...

Onderzoek

Louise De Meulenaer is Masterstudent Theoretische Experimentele Psychologie aan de Universiteit Gent. In het kader van haar proefschrift in Theoretische en Experimentele Psychologie, gaat haar onderzoek over de relatie tussen tics en inhibitie (emotieregulatie).

Het onderzoek duurt ongeveer 80 minuten waarin, tegen een kleine vergoeding, een...

Spellenmiddag

Spellenmiddag

Richard Faessen en Rebecca Molenaar organiseren namens Stichting Gilles de la Tourette een gezellige spellenmiddag in Maassluis. Volwassenen met Tourette zijn van harte welkom om ongedwongen te kunnen socializen en gezelschapsspellen te spelen.

Socializen en spellen spelen

Vind je het fijn om met andere Touretters in contact te komen? Kom dan naar deze dag! We beginnen met een...

Terugblik 2022 Stichting Gilles de la Tourette

Terugblik 2022

Stichting Gilles de la Tourette kijkt terug op een jaar waarin we weer veel hebben bereikt. We zijn op de eerste plaats enorm blij met de komst van drie nieuwe bestuursleden. Ieder brengt zijn of haar eigen expertise mee en kan op een andere manier iets betekenen. Een enorme verrijking voor de Stichting.

Inzet vrijwilligers

Mede door de tomeloze inzet van onze...