Onderzoek

Louise De Meulenaer is Masterstudent Theoretische Experimentele Psychologie aan de Universiteit Gent. In het kader van haar proefschrift in Theoretische en Experimentele Psychologie, gaat haar onderzoek over de relatie tussen tics en inhibitie (emotieregulatie).

Het onderzoek duurt ongeveer 80 minuten waarin, tegen een kleine vergoeding, een interview wordt afgenomen en daarna een taak op de computer moet worden gemaakt. Het interview (40 min) zal online gebeuren via Zoom en zal afgenomen worden door Louise zelf. Zij heeft hiervoor de nodige training gehad van een PhD student in klinische psychologie. Na dit interview volgt een computertaakje (ook 40 min), wat ook online gebeurt via een link die tijdens het interview meegedeeld zal worden. 

Deelname

Alle volwassenen met tics kunnen deelnemen. De deelnemer moet wel Nederlandstalig zijn, maar een diagnose van Tourette of andere tic stoornis is niet vereist. Louise heeft ongeveer 45 deelnemers nodig. Het is de bedoeling om het onderzoek half maart af te ronden, maar dit hangt af van het aantal deelnemers dat haar oproep beantwoordt.

Om deel te nemen aan het onderzoek kun je mailen met louise.demeulenaer@ugent.be of roos.doekmeijer@ugent.be. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met allerlei informatie over het onderzoek en waarin ook duidelijk vermeld wordt wat jouw rechten zijn als deelnemer m.b.t. de regels die de ethische commissie hen heeft opgelegd. Na ondertekening voor toestemming van deelname aan het onderzoek kunnen deelnemers een afspraak inplannen via een kalenderwebsite.

Vergoeding

Na afronding worden je betaalgegevens doorgegeven aan de Universiteit Gent die de betaling zal doorvoeren, wat de deelname aan het onderzoek zal afronden. De vergoeding bedraagt 10 euro per uur, wat in dit geval zal neerkomen op ongeveer 14 euro voor de volledige deelname.