Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: RT @tourettesaction: @ckchumley Yes we will 'weigh in' in the face of prejudice & discrimination wherever in the world. You would NOT joke…
StichtingGTS: "Maar 10% van de mensen met Tourette heeft een vloek-tic, de meeste mensen hebben het zoals ik, in verschillende gr… https://t.co/UTIEgFZFuZ

Kernactiviteiten

Stichting Gilles de la Tourette heeft drie kernactiviteiten: voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

Voorlichting

De stichting heeft als doel het uitdragen van de kennis over alle aspecten van het Tourette-syndroom aan donateurs van de stichting, familieleden en andere betrokkenen. Voorlichting geeft de stichting door middel van deze website, brochures en folders, de Tourette Nieuwsbrief (een donateursmagazine dat drie keer per jaar verschijnt), een digitale nieuwsflits, persoonlijk contact, de informatietelefoon, forum en social media (Twitter, Facebookpagina, een Facebook-community voor jongeren en een voor overige doelgroepen). Ook tracht de stichting kennis van het syndroom bij het grote publiek te vergroten om hardnekkige vooroordelen tegen te gaan en een diagnose in een vroeg stadium mogelijk te maken.

Lotgenotencontact

De stichting organiseert jaarlijks een aantal lotgenotenbijeenkomsten, zowel landelijk als in de regio. Hier kunnen mensen met het Syndroom van Gilles de la Tourette en hun betrokkenen onderling contact leggen, ervaringen uitwisselen en worden voorgelicht. De heilzame werking van (h)erkenning staat bij dit lotgenotencontact hoog in het vaandel. De jaarlijkse Landelijke Contactdag kent programma’s voor verschillende leeftijdsgroepen.

Belangenbehartiging

De stichting behartigt de collectieve belangen van mensen met het syndroom van Gilles de la Tourette, gericht op verbetering van een vroegtijdige opsporing, behandeling en kwaliteit van leven van patiënten met Tourette. Om de stichting onder de aandacht te brengen worden de naam van de stichting en de kernactiviteiten zo breed mogelijk uitgedragen.

Lees verder:

Beleidsplan Stichting Gilles de la Tourette periode 2016-2020
Awarenessbeleid 2017-2018
Financieel jaarverslag 2015
Financieel jaarverslag 2016
Financieel jaarverslag 2017