Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Twitter

StichtingGTS: @UWV_Webcare Is hier al duidelijkheid over? Bvd!
StichtingGTS: Ben jij tussen de 25 en 40 jaar oud en heb je Tourette? Kom dan op zaterdag 21 september naar Utrecht en ga de stri… https://t.co/gQR1n4fgrP
StichtingGTS: De 5e editie van onze gamedag is gepland! Schrijf in je agenda: 2 november 2019! https://t.co/qxkifYdBXK

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Tourettepas

Download hier het aanmeldformulier.
Download hier de algemene voorwaarden.
Ga via deze link naar de webshop.

Een steuntje in de rug
Het syndroom van Gilles de la Tourette kan voor onbegrip zorgen. Zo kunnen mensen je op straat aanspreken om je tics, of om oncontroleerbaar gedrag van je kind met Tourette. De Tourettepas verklaart het gedrag en zorgt daardoor voor begrip. Hij geeft mensen met Tourette en ouders van kinderen met Tourette een steuntje in de rug bij het uitleggen van wat Tourette is en het vragen om begrip hiervoor. Omdat wij hem als officiële stichting uitgeven nemen mensen de informatie serieus.

Hoe ziet de Tourettepas eruit?
De pas is gemaakt van plastic en ziet eruit als een bankpasje. Hij is net zo groot en kan dus gemakkelijk mee in je portemonnee of broekzak. Op de voorkant staan je naam en je geboortedatum, het logo van onze stichting en een korte uitleg van wat Tourette is. Op de achterkant vind je twee lijstjes:

Hiervan heb ik last
Hieronder staat bijvoorbeeld:

  • bewegingstics,
  • geluidstics
  • iets of iemand moeten aanraken

Zo kun je me helpen
Daar vind je onder andere:

  • negeer mijn tics
  • geef me even de tijd om na te denken wanneer je me iets vraagt

Je kunt zelf met een watervaste stift aankruisen welke van de items op de lijstjes op jou van toepassing zijn. Daarnaast kun je de lijstjes gebruiken om te laten zien hoe hoeveel verschillende symptomen Tourette kan hebben. Op de achterkant van de pas vind je ook het adres van onze website en ons telefoonnummer.

Wanneer kan je de Tourettepas gebruiken?
De pas is er voor herkenning, erkenning en geeft uitleg over Tourette en waar je last van hebt. Je kunt geen rechten ontlenen aan de pas. Het is dus niet zo dat je op basis van de pas recht hebt op bepaalde privileges. Die zijn per persoon met Tourette zo verschillend dat deze altijd op individuele basis geregeld moeten worden. Het doel van de pas is dus puur om begrip te kweken en jouw uitleg over Tourette kracht bij te zetten.

Visitekaartjes
Bij de pas krijg je van ons een aantal visitekaartjes. Deze zijn gemaakt van karton, hebben hetzelfde formaat als de Tourettepas en kun je dus gemakkelijk meenemen. De kaartjes zijn niet op naam, maar ze hebben wel het logo van onze stichting, een korte uitleg van wat Tourette is en een QR-code die linkt naar onze website. Daarnaast staat ook het adres van onze website en ons telefoonnummer op het kaartje. Op de achterkant vind je dezelfde lijstjes als op de pas.

De visitekaartjes kun je gebruiken om weg te geven, bijvoorbeeld als je mensen hoort praten over jou met betrekking tot je Tourette. Zo hoef je geen confrontatie aan te gaan, maar kun je toch uitleg geven over waarom je bijvoorbeeld een tic hebt.

De Tourettepas aanvragen
Je kunt de Tourettepas aanvragen door hem te bestellen in onze webshop, vervolgens dit aanvraagformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Stichting Gilles de la Tourette, Postbus 3071, 1801 GB, ALKMAAR.

Bewijs van diagnosestelling
Om de aanvraag officieel te maken verzoeken we bewijs van diagnosestelling toe te voegen. Een arts kan dit bewijs afgeven door het formulier te ondertekenen en te stempelen. Dit is bedoeld om misbruik van de pas te voorkomen. Het formulier wordt na ontvangst meteen vernietigd en is dan dus niet meer in ons bezit.

Algemene voorwaarden

Lees voor aanvraag even de algemene voorwaarden. Bij het aanvragen van de pas vragen we je akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden.

Kosten
We laten twee keer per jaar de passen maken om de kosten zo laag mogelijk te houden. Alle aanvraagformulieren die we hebben ontvangen nemen wij op dat moment in behandeling. De eerstvolgende deadline om het aanvraagformulier in te sturen is vrijdag 29 maart 2019. Je ontvangt de pas dan in april thuis.

De kosten van de Tourettepas:

Voor donateurs: € 7,00
Voor niet-donateurs: € 12,00
Hier komt nog €3 aan verzendkosten bij (€5 voor België).
Dit is inclusief vijf visitekaartjes.

Heb je al eerder een Tourettepas besteld?
Dan zijn de visitekaartjes ook los te bestellen in onze webshop. Dit is het hele jaar door mogelijk, zonder dat het nodig is om een aanvraagformulier in te vullen.