Sluit je aan

Neem eens een kijkje op Twitter, Facebook en LinkedIn.

TwitterFacebookLinkedInWhatsApp

Of sluit je aan bij een van onze besloten groepen.

Facebook Facebook-groep algemeen

Facebook Facebook-groep jongeren

Facebook Facebook-groep volwassenen

Facebook

Facebook-groep partners van Touretters

Webshop

In onze webshop vindt u diverse publicaties over de symptomen, oorzaken en behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette. Gratis voor donateurs!

Agenda

Naar de agenda

Twitter

StichtingGTS: Kom jij naar onze regiocontactavond in Meppel op 1 maart? Het thema van de avond is onderwijs. Schrijf je in op dre… https://t.co/12xEHgTXmE
StichtingGTS: RT @AnnetHeijerman: Dag 4/4 Tackle your #Tics. Op deze terugkomdag hebben de kinderen een ‘houd-de-tics-buiten-de-deur-plan’ gemaakt. Na al…
StichtingGTS: Valentijnsdag: de dag dat je zonder problemen naar iedereen kunt knipogen 😉 https://t.co/iNg3XjQO78

.....en dat komt je klas binnen!

Dit artikel is een samenvatting van een praktijkonderzoek dat is uitgevoerd door Ingrid Bor-Looijen in het kader van de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie bij de ambulante begeleidingsdienst cluster-4 ‘De Loodsboot’ te Den Haag.

De begeleiding en ondersteuning van kinderen en jongeren met het syndroom van Gilles de la Tourette binnen het onderwijs vereist kennis bij leerkrachten, intern begeleiders en ambulant begeleiders.

In dit artikel wordt beschreven wat er onder het syndroom van Gilles de la Tourette verstaan wordt, wat de oorzaak en het verloop is. Comorbiditeiten en bijkomende problemen en de invloed daarvan op het functioneren van de leerling in de klas komen aan bod. Er wordt ingegaan op de verschillende aandachtsgebieden waar interventies op ingezet zijn. Tot slot komt de handreiking aan de orde welke vanuit de resultaten van het onderzoek is samengesteld.

Klik hier voor het volledige artikel.