Regiocontactavond Noord-Holland: “Prettig om zorgen en verdrietige ervaringen te vertellen”

Door: Marijke Rossenaar

Afgelopen vrijdagavond organiseerden Ed en Rebecca namens Stichting Gilles de la Tourette een regiocontactavond in Zaandam. Er werd eerst een voorstelrondje gedaan, want er waren nieuwe mensen bij: Een jongeman met Tourette en ikzelf. Daarna werd er besproken of we fijne of minder fijne ervaringen met elkaar wilden delen. En er kwamen nuttige tips uit.

Spanning

Bij spanning in je lijf zijn er goede ervaringen met een osteopaat om het los te laten. Ook had er iemand een fijne ervaring met Freezelab waar je drie minuten in een cabine staat die minus 112 graden is. Op internet kun je er een video van bekijken. Voor kinderen met angst hoorden we dat EFT een goede hulp zou kunnen zijn. En dat visolie kan helpen bij woedeaanvallen. Ook zijn er ouders die ervaren dat Touretters huilbaby’s kunnen zijn en dat hulpverleners (consultatiebureau) dit wegwuiven of je niet kunnen begrijpen.

Filmochtend

Binnenkort draait de film Motherless Brooklyn in de bioscoop. Deze film gaat over een rechercheur die Tourette heeft. Een film die zeker de moeite waard is om te bekijken. De stichting heeft op zondagochtend 8 december (de film  begint op 10.30 uur) een zaal afgehuurd om dit samen met lotgenoten te kunnen bekijken (zie het bericht elders op deze website).

Warm bad

Het viel mij deze avond op dat ook de mensen buiten de Tourette om het prettig vonden om hun zorgen en hun verdrietige ervaringen te vertellen. Onze zoon Sander zei thuis dat hij de meeste bijeenkomsten als een warm bad ervaart. Ik, als moeder van Sander, wil jullie daar voor bedanken en zeker Ed en Rebecca die hun huis daarvoor open stellen en dit al 16 jaar doen.

Categories: Uncategorized