Primeur: Gamemiddag voor kinderen met Tourette

Gamemiddag voor kinderen met touretteGamemiddag voor kinderen met Tourette!

Ook broers en/of zussen zijn welkom (mits minimaal 8 jaar)

Heeft jouw kind (8 tot en met 12 jaar) zin in een gezellige middag waarin hij of zij helemaal zichzelf kan zijn? Op zaterdag 21 mei 2022 organiseert Stichting Gilles de la Tourette in samenwerking met Hogeschool Utrecht en Cultura Ede een gamemiddag.

Wat houdt deze dag in?

Er kunnen verschillende games gespeeld worden op de Nintendo Switch, Playstation 4 en 5, Xbox One en Oculus Quest 2. Waaronder:

  • Mariokart
  • Beat Saber
  • Rocket League
  • Just Dance
  • Fifa
  • Super Mario
  • Sackboy
  • en nog veel meer!

Er worden deze dag geen 12+ games gespeeld (dus geen Fortnite). Sommige kinderen vinden dat erg jammer. Mocht dit van toepassing zijn op jouw kind, wil je hem/haar hier dan alvast op voorbereiden?

Naast het gamen, is er ruimte om te ontspannen en iets lekkers te snoepen en te drinken. Ook wordt er een eenvoudige lunch geserveerd. De kinderen worden deze dag begeleid door Tourette-ervaringsdeskundigen en studenten van de HBO-opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief.

Als ouder of verzorger ben je deze middag niet alleen maar de taxidienst! Er is een apart programma voor ouders, waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van andere ouders en het uitwisselen van ervaringen. Wil je toch liever iets anders doen? Cultura ligt in het bruisende centrum van Ede!

Wie? Kinderen met Tourette (8 tot en met 12 jaar) en hun broers en/of zussen (minimaal 8 jaar oud) en hun ouder(s)/verzorger(s).

Wat? Gamen, ervaringen uitwisselen en een gezellige dag hebben!

Waar? Cultura Ede (Molenstraat 45, 6711 AW in Ede). Parkeren kan het best op het Kuiperplein of Bunschoterplein (4 euro voor een dagkaart) of in de parkeergarages van Q-Park (maximaal dagtarief 7,50). Ook met het OV is het goed te bereiken. Kom je vanaf station Amersfoort? Stap dan uit bij Ede-Centrum. Cultura ligt naast station Ede-Centrum. Kom je vanuit de richting Utrecht of Arnhem? Stap dan uit bij station Ede-Wageningen en neem de bus. Deze stopt bij Cultura voor de deur.

Wanneer? Zaterdag 21 mei 2022 van 11.00 tot 16.00 uur.

Kosten? Deelname is gratis.

Inschrijven en informatie

Stuur een e-mailtje naar iris@tourette.nl met daarin:

–  Naam en leeftijd van het deelnemende kind en eventuele broers/zussen.

–  Medicatiegebruik en/of dieetwensen die van belang zijn voor die middag.

–  Naam, woonplaats en telefoonnummer van deelnemende ouder(s)/verzorgers.

– Op de gamemiddag worden foto’s gemaakt. De foto’s kunnen gebruikt worden voor stichtingsdoeleinden (zoals het magazine, de website en social media) en de website van Iris Vlaanderen (TicCraft.wordpress.com). Heb je hier bezwaar tegen, kun je dit dan aangeven bij de inschrijving?

–  Schrijf je snel in, want vol = vol!
Inschrijven kan tot en met zaterdag 14 mei 2022.

Heb je nog vragen? Mail gerust!

Waar gaat deze gamemiddag vanuit?

De gamemiddag is ontwikkeld door Iris Vlaanderen. Naast haar werk voor de stichting is zij afgestudeerd aan de opleiding HBO Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief. In 2015 was de gamemiddag voor tieners met Tourette haar afstudeerproject en dit sloeg dusdanig aan dat dit een jaarlijks terugkomend evenement is. Aangezien er veel vraag is naar een gamemiddag voor een jongere doelgroep zal deze nu voor het eerst plaatsvinden! De gamemiddag is een samenwerking met de opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief van Hogeschool Utrecht. Wij bieden studenten pedagogiek de kans om ervaring op te doen met de doelgroep. Deze studenten kunnen hun bevindingen verwerken in een verslag. Alle gegevens zullen anoniem verwerkt worden.

Categories: Uncategorized