Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als vrijwilliger bij onze stichting en lijkt het jou leuk om mensen met Tourette te interviewen of Tourette-gerelateerde artikelen te schrijven? Kom dan snel ons redactieteam versterken!

We zijn een klein en enthousiast team dat met elkaar het Tourette Magazine compleet verzorgt. Het magazine komt drie keer per jaar uit en biedt onder meer actuele informatie over ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van Tourette, maar ook leerzame en leuke interviews en ontroerende ervaringsverhalen.

Een aantal weken voordat het magazine op de deurmat van alle donateurs ligt, zitten wij al te brainstormen over allerlei mogelijke onderwerpen. Dit doen we via Teams. We verdelen de onderwerpen, gaan zonodig op pad voor een interview of zoeken naar de juiste informatie bij het onderwerp. Je leert hierdoor veel nieuwe mensen kennen en je komt nog meer te weten over Tourette. Het is dus niet alleen heel leuk om te doen maar ook heel leerzaam. De reiskosten en andere kosten die je maakt worden uiteraard vergoed!

Je stuurt je artikel voor de deadline naar Richard, de hoofdredacteur. Hij verzamelt alle artikelen en zorgt ervoor dat alles op tijd ingeleverd wordt bij de eindredacteur, die de artikelen redigeert voordat alles wordt opgestuurd naar de drukker. Het kost je ongeveer 5 uur per maand.. Als student ben je dus ook van harte welkom en het staat nog goed op je CV ook!

Enthousiast geworden, of heb je toch nog een paar vragen? Wacht niet tot het volgende magazine verschijnt maar klim meteen in je digitale pen en stuur je mail naar richard@tourette.nl. Hopelijk spreken we je snel!