Regio Plus-avond in Assen: “Inspirerend en informatief”

Door: Deirdre en Jacolien

Afgelopen dinsdag organiseerde Stichting Gilles de la Tourette een inspirerende en informatieve Regio Plus-avond in Assen. Deirdre en Jacolien waren blij dat zij het deze keer in het noorden van het land mochten organiseren. De avond startte met het bijzondere verhaal van Hans Eijsackers. Hij vertelde een persoonlijk verhaal over het leven met Tourette op zijn humoristische, eigen wijze. Ook wilden we hem, aangezien het zijn laatste lezing zou worden op een Regio Plus-avond, even extra in het zonnetje zetten. Hans, hartelijk dank dat Joke en jij helemaal naar het noorden afreisden en voor hetgeen je gedaan hebt.

Danielle Cath

Na Hans sprak Danielle Cath, psychiater bij de GGZ in Assen, over een stukje geschiedenis van het Tourette-syndroom en liet door een boeiende presentatie zien wat er gaande kan zijn in het brein. Tevens gaf ze antwoord op gestelde vragen van de aanwezigen. Hartelijk dank voor deze boeiende presentatie, Danielle.

Tafelpraat

Als laatste sloten we de avond af met het onderdeel “de tafelpraat”, waarbij kon worden aangeschoven aan een tafel met een gespreksthema naar keuze, zoals ‘Volwassenen met Tourette’, ‘Partners van een volwassene met Tourette’, ‘Ouder van een kind met Tourette’, ‘Orthopedagoog in het onderwijs’ en ‘Psychiater GGZ.’
Ieder kon hier zijn persoonlijke vragen stellen en ervaringen delen, wat altijd fijn is om te doen.

Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid en ondersteuning hierbij: Hans, Joke, Marijn, Deirdre, Karin en Danielle.

Nieuwsgierig naar de foto’s? Bekijk ze hieronder.

Categories: Uncategorized