Regiocontactavond Noord-Holland: ‘Elk nadeel heb ze voordeel’

Door: Ed Carper

Eindelijk zouden we 18 december elkaar weer treffen in Zaandam voor de regiocontactavond van Noord-Holland. Echter maandag werd de ‘lockdown’ aangekondigd. Even snel schakelen en vragen of deelnemers wilden overschakelen naar een online bijeenkomst.

Dat resulteerde in meer deelnemers dan die in eerste instantie naar Zaandam zouden komen. Zo was Dick, die nu in december 88 jaar is geworden, blij dat het nu online was zodat hij ook weer mee kon doen. Dick komt nu niet veel meer de deur uit, maar is wel zeer actief achter de computer. Zo zou Cruijff dan hebben gezegd: “Elk nadeel heb ze voordeel”.

En het ging ook eigenlijk best goed. Ik ben zelf inmiddels gewend om via zoom mijn wijncursussen te geven. Het enige is dat je tussendoor geen tweegesprekken meer hebt en dat het toch wel intensief is qua concentratie. Dat neemt niet weg dat er vele onderwerpen de revue passeerden, zoals Tourette en identiteit, het zelfbeeld als kind met Tourette, angst en woede. En voor we het wisten, was het al weer tijd om af te sluiten. Al met al een geslaagde avond en we hopen de volgende weer elkaar in levenden lijve te kunnen treffen.

Categories: Uncategorized