Regiocontactavond regio Midden: “Ervaringen open gedeeld”

Op 8 maart hebben we een gezellige regiocontactavond gehad in Utrecht met z’n tienen. Er was een aantal mensen met Tourette en een paar ouders van Touretters. We hebben onze ervaringen heel open en met respect met elkaar kunnen delen en er was veel herkenning.

Ik ben vrij nieuw als vrijwilliger bij de Stichting, ken nog weinig Touretters en vond het fijn er een paar te ontmoeten. Je ziet dat er overeenkomsten zijn in hoe men ermee omgaat en dat het vaak voorkomt dat er ook nog andere belemmeringen bijkomen (zoals dwang). Ik vond de verhalen over het effect van therapie en medicatie ook interessant.  Heb ook nuttige tips mee kunnen nemen zoals tijgerbalsem voor pijnlijke spieren. Goed ook om te weten dat er een button bestaat waarmee je je omgeving over je Tourette kan informeren, wat goed kan werken tegen het aanstaren.

Erg interessant dus allemaal, dank jullie wel!

Planning

Dit jaar staat eerst de Landelijke Contactdag Tourette op zondag 21 april op de planning van de Stichting. Daarna gaan we weer een regiocontactavond Midden-Nederland en Tourette Cafés organiseren. Houd onze website in de gaten. Je kunt het e-mailadres middennederland@tourette.nl gebruiken voor vragen over de regiocontactavonden.

Hartelijke groet,
Eline, Isolene en Marlieke,

Categories: Uncategorized