Regiocontactavond: “Top avond in Tilburg”

Tijdens de recente regiocontactavond van Noord-Brabant waren we weer met een klein groepje. Als we daarmee volledig in de behoefte van onze Brabantse leden hebben voorzien, is dat natuurlijk prachtig. Ondanks de uiteenlopende samenstelling van de groep voelde de sfeer meteen vertrouwd en ontspannen. Voor de één was de diagnose nog vers van de pers en speelden veel vragen. De ander had levenslange ervaring met Tourette en ook dat was fijn om te delen. Het werd een top avond in Tilburg.

Positief

Het was vooral een positieve avond. De weegschaal sloeg bij geen van allen uit naar de kant van de problemen en obstakels, maar werd mooi in evenwicht gehouden door de gesprekken over onze extra powerrrrr. Zo kwam de kracht van onze hooggevoeligheid aan de orde. Wat ikzelf erg herkenbaar vond en niet eerder aan Tourette heb gelinkt, was het feit dat een aantal van ons extreem uitgebreide en gedetailleerde herinneringen heeft aan onze vroegste jeugd, vanaf 2 à 3 jaar. Ons vermoeden is dat veel (hooggevoelige) Touretters, ook als jonge kinderen, enorm intens waarnemen en door hun sensitiviteit en scherp oog voor sferen en details, herinneringen diep opslaan. Dit is één van de vele onderwerpen die we hebben besproken. Door de fijne gesprekken vergaten we bijna de lekkere koeken.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar onze bijeenkomsten in Tilburg en graag eens aan willen schuiven, dan ben je na de zomer, op 15 september, ontzettend welkom.

Door: Hermi Haans

Categories: Uncategorized