Gedurende het hele jaar organiseren wij op veel plaatsen in het land regiocontactavonden om elkaar te ontmoeten: mensen met Tourette, ouders van kinderen met Tourette, partners en iedereen die met Tourette te maken heeft. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen.

In een veilige omgeving kun je ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten of een eigen sociaal netwerk uitbouwen. De avond vindt plaats bij een vrijwilliger thuis of in een buurthuis. 

Ik vond het mooi om te zien en te horen hoe iedereen zijn eigen weg in het leven vindt met Tourette of met een naaste met Tourette. Stuk voor stuk unieke mensen met mooie eigenschappen en veel kennis! Er werd gelachen en geluisterd met begrip voor elkaar. Hoewel ik de jongste was van het gezelschap, heb ik dit gezelschap als prettig en vertrouwd ervaren. Dit is waarom deze avonden zo belangrijk zijn en ik wou dat ik dit eerder had opgezocht. Onder de indruk, in positieve zin, ben ik weer huiswaarts gekeerd. – Jérôme Poeze – 

Je bent uiteraard welkom op iedere regiocontactavond, je hoeft hiervoor niet in een bepaalde regio te wonen. We vragen je wel om je even aan te melden door een mail te sturen naar de contactpersoon van de betreffende regio. Ook voor vragen kun je bij hem of haar terecht.

De vrijwilligers houden bij de organisatie zo veel mogelijk rekening met de behoefte van de aanwezigen. Het kan zijn dat een avond daarom in het teken staat van een bepaald thema of onderwerp, of dat er een minimumleeftijd wordt gehanteerd. Deze bijzonderheden, evenals de locatie en tijden worden altijd vermeld bij de informatie over de betreffende regiocontactavond op de agenda.

Gegevens per regio

Is er in jouw regio geen regiocontactavond en heb jij interesse om deze avond in jouw regio te organiseren? Stuur dan even een mail naar bestuur@tourette.nl.

Regio Mailadres Contactpersoon
Friesland friesland@tourette.nl Janine Postmus
Gelderland gelderland@tourette.nl Eeke Laarakker
Noordoost noordoost@tourette.nl Bianca Brummelhuis / Hedy Uijting
Noord-Holland ed.c@tourette.nl Ed en Rebecca Carper
Midden-Nederland middennederland@tourette.nl Eline Beekhuis
Zuid-Holland zuidholland@tourette.nl Nanda Kroos
Zeeland zeeland@tourette.nl Natalie Zuijdwegt
Noord-Brabant brabant@tourette.nl Hermi Haans