Specialistenlijst wordt Tourette Netwerk

Tourette Netwerk logoVanaf vandaag wordt het gemakkelijker om een hulpverlener te vinden die ervaring heeft met Tourette. Deze hulpverleners zijn te vinden in het Tourette Netwerk. De specialistenlijst zal daarmee verdwijnen.

Meer informatie, meer disciplines

In het Tourette Netwerk zijn hulpverleners opgenomen uit verschillende disciplines: van neuroloog tot ervaringsdeskundige, van psycholoog tot fysiotherapeut en van psychiater tot psychomotorisch therapeut. Ook is er aandacht voor hulpverleners die zich richten op alternatieve behandelingen.

In het Tourette Netwerk kan je niet alleen de contactgegevens van een hulpverlener vinden, maar ook de doelgroep, de mogelijkheid tot beeldbellen en het hebben van recente ervaring met Tourette. Ook wordt duidelijk bij welke klachten een hulpverlener kan helpen. Wat uniek is, is dat deze klachten geformuleerd zijn in herkenbare termen. Zo hebben we het bijvoorbeeld over ‘een vol hoofd’ en ‘leren omgaan met het hebben van Tourette’.

Adviesraadleden en hulpverleners met ervaring

In het Tourette Netwerk spreken we niet meer over specialisten. Dit doen we zo omdat niet goed duidelijk te maken is wanneer iemand een Tourette-specialist is. Wel maken we onderscheid tussen Adviesraadleden, die zich in Tourette gespecialiseerd hebben, en hulpverleners met ervaring met Tourette. Het is daarom belangrijk om je te realiseren dat de vermelding van een hulpverlener in het Tourette Netwerk niets zegt over de kwaliteit van de hulpverlener. Stichting Gilles de la Tourette stelt zich dan ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen van een bezoek aan deze hulpverleners. Lees hier de volledige disclaimer.

Hulpverleners kunnen zichzelf opgeven en het is mogelijk een hulpverlener op te geven. Dat kan via deze link: https://tourette.nl/tourette-netwerk-aanmelding-wijziging/

Het Tourette Netwerk is te vinden via https://tourettenetwerk.nl

Hier zie je foto’s van trotse hulpverleners die aangesloten zijn bij het Tourette Netwerk. Klik op de foto om te vergroten:

Categories: Uncategorized