STICHTING FAVENDO DONEERT €12.500,- AAN TACKLE YOUR TICS

Stichting Favendo (https://www.favendo.nl), die zoveel mogelijk aan goede doelen doneert die zijn gericht op zorg en innovatie voor met name kinderen én ouderen, ondersteunt Stichting Gilles de la Tourette met een donatie van € 12.500,- voor het behandelprogramma Tackle your tics: een intensieve training voor kinderen, met een duidelijk effect op tic-vermindering.

Een ticstoornis, zoals het syndroom van Gilles de la Tourette, kan een ernstige negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren van het leven van kinderen en gezinnen. Maar er is ruimte voor verbetering. Het kenniscentrum, Amsterdam UMC, TicXperts en Stichting Gilles de la Tourette onderzoeken een kortdurend, intensief behandelprogramma voor ticstoornissen: Tackle your tics.

In een periode van vier dagen volgen kleine groepen kinderen (9-17 jaar) met een ticstoornis een groepsprogramma. Dit houdt o.a. in: gedragstherapie, oefenen met de trainingsapp, workshops positief leren omgaan met Tourette, lotgenotencontact, maar ook ontspannende activiteiten en ouderbijeenkomsten. Het programma richt zich niet alleen op de tics, maar ook op de verbetering van leven in bredere zin.

“Geven is Beleven! Wij hopen met onze donaties mensen te helpen om het leven aangenamer te maken, maar ook hulp door donaties aan onderzoeken voor de gebieden waar nu nog te weinig aandacht voor is”.

Met deze fantastische donatie ondersteunt Stichting Favendo dit programma voor kinderen en ze hopen op veel therapieweken voor meerdere groepen!

Categories: Uncategorized