Tourette-kamp in Ørje

Heb je Tourette en wil je graag deelnemen aan een internationale uitwisseling tussen jongvolwassenen uit Duitsland, Engeland, Finland, Nederland en Noorwegen? Hou je van reizen, actief bezig zijn, internationale contacten opdoen, en vrienden maken uit verschillende landen? Dan is dit je kans!

Vanuit Stichting Gilles de la Tourette zijn we op zoek naar mensen die dit als muziek in de oren klinkt. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar, versta en spreek je goed Engels en ben je beschikbaar in de periode van 2 tot en met 9 augustus 2020? Meld je dan aan!

Aanmelden doe je middels een (Engelstalige) motivatiebrief naar samantha@tourette.nl

Benoem hierin:

  • Wie je bent (vertel wat over jezelf, je hobby’s, je studie/werk, wat je in je vrije tijd doet);
  • Hoe je dagelijks leven met Tourette er uit ziet;
  • Tegen welke problemen je aanloopt in het dagelijks leven;
  • Waarom je mee zou willen met deze uitwisseling;
  • Iets wat je kunt bijdragen aan de uitwisseling;
  • Iets dat je kunt meenemen uit de uitwisseling.

Belangrijk om te weten

Dit jaar zal de uitwisseling plaatsvinden in Ørje in Noorwegen. Dit is een plaats in de provincie Østfold, op slechts een uur reizen van het centrum van Oslo. Wij zullen verblijven bij “Sjøglimt leirsted”, oftewel: Sjøglimt camping. Dit ligt op een rustige en afgelegen locatie midden in de natuur.

Dit is de derde uitwisseling: in 2019 vond het in Nederland plaats en in 2018 in Finland. Dit jaar zal er plek zijn voor deelnemers uit vijf landen: Duitsland, Engeland, Finland, Nederland en Noorwegen. Per land is er ruimte voor 7 deelnemers.

Vanwege de hoge kosten in Noorwegen is de subsidie ontoereikend om de uitwisseling kosteloos te laten zijn. Er geldt een eigen bijdrage van € 119,- per persoon. Dit is inclusief retourvlucht Amsterdam-Oslo, verblijf + maaltijden, vervoer per bus van Oslo naar Sjøglimt leirsted en alle activiteiten. De reiskosten van en naar Schiphol kun je achteraf indienen bij Stichting Gilles de la Tourette. De eigen bijdrage ligt tussen de € 100,- en € 150,- p.p.

Twee jaar geleden zijn er video’s gemaakt, dus voor een sfeerimpressie kun je hier terecht.

Aanmelden

Aanmelden voor de uitwisseling is mogelijk tot en met 1 mei en kan via eerdergenoemd e-mailadres middels een motivatiebrief.

Na 1 mei zul je te horen krijgen of je wel of niet mee kunt op de uitwisseling. Ook krijg je dan de mogelijkheid om jezelf op de wachtlijst te laten plaatsen, voor het geval er plekken vrijkomen: dit kan bijvoorbeeld zijn in het geval dat een Nederlandse deelnemer besluit zich terug te trekken, of dat niet alle plekken van de andere landen vervuld zijn.

Kennismaking met de groep

Op zondag 14 juni zal de gehele groep bijeen komen om met elkaar kennis te maken en het programma en alle praktische zaken met elkaar door te nemen. Tijd en locatie zal t.z.t. aan de deelnemers worden doorgegeven.

Categories: Uncategorized