Tourette-weekend voor volwassenen: vrijdag 12 t/m zondag 14 november

De afgelopen jaren heeft Stichting Gilles de la Tourette deelgenomen aan twee internationale uitwisselingen voor jongvolwassenen met Tourette. Dit zijn geweldige initiatieven, maar ze waren niet voor iedereen toegankelijk. Om die reden hebben we besloten om in Nederland zelf een activiteit te organiseren waarbij we elkaar goed kunnen leren kennen en waar leuke activiteiten worden georganiseerd. Denk aan: creatieve workshops, een spelletjesavond, een verrassingsactiviteit en vooral gezellig samen zijn met lotgenoten.

Het weekend is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar, die het leuk vindt om gelijkgestemden te ontmoeten in een ontspannen sfeer. Wij zullen het weekend verblijven op een locatie vlakbij Woerden, in een vrijstaande omgebouwde boerderij waar we overnachten, koken en de activiteiten plaats zullen vinden. Aankomst is op vrijdag 12 november vanaf 16.00 uur. Kun je vanwege school of werk pas later aansluiten dan is dit uiteraard geen probleem. Verdere informatie over de locatie en activiteiten volgen na aanmelding.

Goed om te weten voordat je je aanmeldt:

  • Vanwege een samenloop van omstandigheden valt dit weekend tegelijk met de online Landelijke Contactdag (zondag 14 november). Wil je aan beide evenementen deelnemen dan is dit voor het ochtendprogramma geen probleem, dit kan bij ons op locatie. Voor het middagprogramma is het niet mogelijk om dit op onze locatie te doen, aangezien wij de locatie dan moeten verlaten.
  • Voor de boodschappen geldt een eigen bijdrage van € 25,- per persoon.
  • Tijdens het Tourette-weekend gelden de maatregelen zoals gesteld door de Nederlandse overheid. Zoals het er nu naar uitziet, houdt dit in dat alle deelnemers een geldige QR-code kunnen laten zien bij aankomst. Dit kan een herstelbewijs, coronavaccinatie of recente PCR-test zijn die in de ‘Coronacheck-app’ zichtbaar is. Zonder geldige QR-code kun je helaas niet deelnemen.
  • De groep bestaat maximaal uit 16 personen, minimaal uit 6 personen.
  • De gehele benedenverdieping, inclusief de tuin en één slaap-badkamerunit (voor 2 personen) is drempelvrij en rolstoeltoegankelijk. Mocht je hier gebruik van willen maken, vermeld dit dan even in je e-mail.

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar de locatie toe. De locatie is niet goed bereikbaar met het OV. Ben je toch afhankelijk van het OV? Laat het ons weten via de e-mail, dan kijken we of er iemand uit dezelfde regio met een auto komt. Zo niet, dan halen we je op van het station.

De inschrijvingstermijn sluit op vrijdag 5 november. De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Geef je dus snel op, want vol is vol.

Wil je meer informatie of wil je je direct aanmelden? Stuur dan een e-mailtje naar Samantha via samantha@tourette.nl.

Categories: Uncategorized