=== LET OP: We zijn bezig met het ontwikkelen van een digitale Tourettepas, die gemakkelijk aan je Apple wallet en andere applicaties toe te voegen is. Meer informatie volgt ===

Bestellen

Download hier het aanmeldformulier.
Download hier de algemene voorwaarden.
Bestel via deze link de pas in de webshop.

Eerstvolgende levering = nnb

Over de Tourettepas

Waar is de Tourettepas voor bedoeld?

Het syndroom van Gilles de la Tourette kan voor onbegrip zorgen. Zo kunnen mensen je op straat aanspreken om je tics, of om oncontroleerbaar gedrag van je kind met Tourette. De Tourettepas verklaart het gedrag en zorgt daardoor voor begrip. Hij geeft mensen met Tourette en ouders van kinderen met Tourette een steuntje in de rug bij het uitleggen van wat Tourette is en het vragen om begrip hiervoor. Omdat wij hem als officiële stichting uitgeven nemen mensen de informatie serieus.

Hoe ziet de Tourettepas eruit?

De pas is gemaakt van plastic en ziet eruit als een bankpasje. Hij is net zo groot en kan dus gemakkelijk mee in je portemonnee of broekzak. Op de voorkant staan je naam en je geboortedatum, het logo van onze stichting en een korte uitleg van wat Tourette is. Op de achterkant vind je twee lijstjes: ‘Hiervan heb ik last’ (met o.a. bewegingstics, geluidstics, iets of iemand aan moeten raken) en ‘Zo kun je me helpen’ (met o.a. negeer mijn tics en geef me even de tijd om na te denken wanneer je me iets vraagt).

Je kunt zelf met een watervaste stift aankruisen welke van de items op de lijstjes op jou van toepassing zijn. Daarnaast kun je de lijstjes gebruiken om te laten zien hoe hoeveel verschillende symptomen Tourette kan hebben. Op de achterkant van de pas vind je ook het adres van onze website en ons telefoonnummer.

Hoe en wanneer kan je de Tourettepas gebruiken?

De pas is er voor herkenning, erkenning en geeft uitleg over Tourette en waar je last van hebt. Je kunt geen rechten ontlenen aan de pas. Het is dus niet zo dat je op basis van de pas recht hebt op bepaalde privileges. Die zijn per persoon met Tourette zo verschillend dat deze altijd op individuele basis geregeld moeten worden. Het doel van de pas is dus puur om begrip te kweken en jouw uitleg over Tourette kracht bij te zetten.

Bij de pas krijg je van ons een aantal visitekaartjes. Deze zijn gemaakt van karton, hebben hetzelfde formaat als de Tourettepas en kun je dus gemakkelijk meenemen. De kaartjes zijn niet op naam, maar ze hebben wel het logo van onze stichting, een korte uitleg van wat Tourette is en een QR-code die linkt naar onze website. Daarnaast staat ook het adres van onze website en ons telefoonnummer op het kaartje. Op de achterkant vind je dezelfde lijstjes als op de pas.

De visitekaartjes kun je gebruiken om weg te geven, bijvoorbeeld als je mensen hoort praten over jou met betrekking tot je Tourette. Zo hoef je geen confrontatie aan te gaan, maar kun je toch uitleg geven over waarom je bijvoorbeeld een tic hebt.

Hoe kan je de Tourettepas aanvragen?

Je kunt de Tourettepas aanvragen door hem te bestellen in onze webshop, vervolgens dit aanmeldformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Dit kan per e-mail naar administratie@tourette.nl of per post naar Stichting Gilles de la Tourette, Postbus 418, 2000 AK,  HAARLEM.

Om de aanvraag officieel te maken verzoeken we een bewijs van diagnosestelling toe te voegen. Een arts kan dit bewijs afgeven door het formulier te ondertekenen en te stempelen. Een andere manier van bewijs van diagnose is ook toegestaan. Neem contact op wanneer je hiervan gebruik wilt maken. Het bewijs van diagnosestelling is bedoeld om misbruik van de pas te voorkomen. Het formulier wordt na ontvangst meteen vernietigd en is dan dus niet meer in ons bezit.

Lees voor aanvraag even de algemene voorwaarden. Bij het aanvragen van de pas vragen we je akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden.

Kosten

We laten twee keer per jaar de passen maken om de kosten zo laag mogelijk te houden. Alle aanvraagformulieren die we hebben ontvangen nemen wij op dat moment in behandeling. De eerstvolgende deadline om het aanvraagformulier in te sturen is vóór vrijdag 2 juni 2023. Je ontvangt de pas dan zo snel mogelijk thuis.

Voor donateurs: € 7,00
Voor niet-donateurs: € 12,00
Hier komt nog € 3 aan verzendkosten bij (€ 5 voor België).
Dit is inclusief vijf visitekaartjes.

Heb je al eerder een Tourettepas besteld? Dan zijn de visitekaartjes ook los te bestellen in onze webshop. Dit is het hele jaar door mogelijk, zonder dat het nodig is om een aanvraagformulier in te vullen.