Tourettes Here and Elsewhere

Het is eindelijk zover: je hebt weer de mogelijkheid om deel te nemen aan ons uitwisselingsproject van Erasmus+. Sinds 2017 is de Stichting Gilles de la Tourette betrokken bij het ‘Tourettes Here and Elsewhere’-project, waarmee jongeren en jongvolwassenen met Tourette uit verschillende landen elkaar ontmoeten tijdens een uitwisseling. Wellicht heb je in 2018 iets meegekregen over onze uitwisseling in Finland, of in 2019 in Nederland. Vanwege corona ging het de afgelopen twee jaar niet door, maar in de zomer van 2022 zal de derde uitwisseling georganiseerd worden in… FINLAND!

Deze uitwisseling zal bestaan uit 35-40 deelnemers tussen de 18-30 jaar uit Duitsland, Engeland, Finland, Nederland en Noorwegen. De uitwisseling wordt begeleid door ervaren groepsleiders die voor de verschillende Tourette Stichtingen werken of vrijwilliger zijn. Erasmus+ heeft subsidie toegekend, waardoor accommodatie, maaltijden en (in elk geval het grootste deel van) de reiskosten worden vergoed.

Thema’s zijn onder andere het lotgenotencontact, samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en actieve deelname. Er zullen workshops en activiteiten zijn, zowel fysiek (klimmen, kanoën en boogschieten) als meer ontspannen mogelijkheden (activiteiten met dieren, sauna, en muziek).

Praktische info

Wanneer? Maandag 8 t/m zondag 14 augustus 2022
Waar? Finland, Piispala Youth Centre (www.piispala.fi)
Wie? Maximaal zeven personen per deelnemend land

Je kunt je nog opgeven tot en met zaterdag 21 mei aanstaande.

Klinkt dit jou als een geweldige mogelijkheid? Je kunt je vanaf nu aanmelden door een motivatiebrief in het Engels te sturen naar samantha@tourette.nl. Wees eerlijk en creatief met je brief: Wat wil je halen uit de uitwisseling? Wat voeg je toe aan de uitwisseling? Kijk je ergens naar uit of zie je ergens als een berg tegenop? Laat het ons weten. Houd voor verdere informatie de website en de sociale media in de gaten.

Wil je een sfeerimpressie zien van de eerste uitwisseling in Finland? Kijk dan hier de filmpjes op YouTube.

Categories: Uncategorized