Vrijwilligersdag: Fijn dat deze dag georganiseerd kon worden dit jaar

Afgelopen zondag, 28 november, organiseerde Stichting Gilles de la Tourette weer een vrijwilligersdag. Dit gebeurde in het mooie pand waar Social Impact Factory gevestigd is. Dit pand ligt vlakbij het station in hartje Utrecht en was dus goed bereikbaar. Er waren ongeveer twintig mensen fysiek aanwezig. Ook waren er een aantal mensen online aanwezig via Teams.

We werden onthaald in een mooie grote zaal en kregen koffie en thee. Het programma begon met een voorstelronde. Het was heel interessant om te zien welke vrijwilligers welke taken hadden binnen de stichting. En vooral ook welk gezicht daarbij hoorde.

Daarna was er een presentatie van het bestuur. Tijdens de presentatie konden we op onze telefoons een enquête invullen. De antwoorden werden getoond op het grote scherm. Hierdoor werd onder andere heel mooi duidelijk waarom de vrijwilligers ervoor hadden gekozen om vrijwilliger te worden. Ook werd duidelijk wat zij daarbij verwachtten van de stichting. Daarna ging het onder andere nog over de toekomstplannen van het bestuur.

Ook werd uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Ed en Rebecca als vrijwilligers. Zij hebben zich ruim 19 jaar ingezet als vrijwilliger en zijn nog veel langer lid van de stichting. De bestuursleden hielden allemaal een dankwoord en namens de vrijwilligers zelf werd een speciaal magazine (getiteld: Ed & Rebecca.) met stukjes over Ed en Rebecca aangeboden.

Daarna was het tijd voor een goed verzorgde lunch met lekkere broodjes en fruit. Tijdens de lunch kregen we ook de kans om met de andere vrijwilligers te praten, wat mooie gesprekken opleverde.

Daarna was het de beurt aan een medewerkster van PGOsupport. Zij begon, na het vaststellen wie welke taken had als vrijwilliger en welke talenten daarbij hoorden, met een spel waarbij ze stellingen aan ons voorlegde. Dit waren vooral stellingen over wat wij als vrijwilligers van het bestuur verwachtten, of we tevreden waren over de begeleiding en of er dingen verbeterd konden worden. Ook de invloed van corona op ons vrijwilligerswerk kwam aan bod. Het was interessant om te zien hoe iedereen stemde op deze stellingen en hoe mensen dit uitlegden. Er was namelijk ook veel ruimte om je antwoorden toe te lichten.

Vervolgens kregen we een opdracht waarmee we konden achterhalen wat onze grootste talenten waren en of we die al optimaal inzetten tijdens ons vrijwilligerswerk. Ook kwamen wij er zo achter hoe dit eventueel nog beter zou kunnen. Dit leverde weer leuke inzichten op.

Daarna liep de middag alweer bijna ten einde. We kregen een uitgebreide borrel aangeboden en konden tijdens de borrel opnieuw fijn met elkaar praten. Daarna was het helaas alweer tijd voor de weg naar huis.

Het was een waardevolle en leerzame dag, waarbij we zowel de andere vrijwilligers als de leden van het bestuur beter leerden kennen. We kregen ook nieuwe inzichten over onszelf als vrijwilliger. Het is heel fijn dat deze dag georganiseerd kon worden dit jaar.

Categories: Uncategorized