“Yes, we did it!”

Door: Laura Beljaars

Op 7 juni 2019 was het dan eindelijk zover: de boekpresentatie van het eerste Nederlandstalige Handboek Gilles de la Tourette. Een boek met drieëntwintig schrijvers, onder redactie van Cara Verdellen, Agnes Wertenbroek en Daniëlle Cath. Na jaren van hard werk, door tientallen mensen, was het eindelijk zover. En dat op een feestelijke dag: de Europese Tourettedag!

Middagsymposium

Voorafgaand aan de boekpresentatie was er tijd voor een middagsymposium, verzorgd door Stichting Gilles de la Tourette en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. In acht lezingen werden onderdelen van het boek belicht: van de geschiedenis van Tourette, neuroimaging, immunologie en neuropsychologie, tot comorbiditeit, farmacotherapie, gedragstherapie en de rol van de omgeving.

Het eerste exemplaar

Na de lezingen overhandigde Cara Verdellen het eerste exemplaar van het handboek aan onze oud-voorzitter Hans Eijsackers. En natuurlijk was er nog even tijd voor een feestelijke borrel.

Het was een interessante, feestelijke dag, met veel aandacht voor Tourette. We hopen dat het handboek bij kan dragen aan vroegere en betere diagnoses, en een betere behandeling voor mensen met Tourette.

Het handboek, uitgegeven door Boom Uitgevers Amsterdam, is nu verkrijgbaar voor € 44,95. Klik hier om het boek te bestellen.

Categories: Onderzoeksnieuws