In de zomer is het mogelijk om mee te doen met twee zomerkampen voor lotgenotencontact. Hieronder lees je hier meer informatie over.  

Internationaal kamp

Eén keer per jaar, in de zomer, doen wij mee aan een internationaal Tourette-kamp. Hier mogen tien Nederlandse jongeren met Tourette, in de leeftijd van 18 tot 30 jaar aan meedoen. De kosten worden vergoed vanuit een Erasmus+-project, waardoor het kamp niets kost.

Voor 2020 kun je je inmiddels opgeven. Wil je meer informatie? Klik hier voor meer informatie. 

Voor een sfeerimpressie van 2018 kun je de YouTube-filmpjes bekijken via: https://www.youtube.com/channel/UCNAC2hrvmbQMZspNMGLp3RQ

Zeilen met Bart

Deze zomer bieden we (jong)volwassenen met Tourette de unieke kans om te ervaren hoe fijn het is om te zeilen, rust en ontspanning te vinden maar ook momenten van spannende avonturen te beleven. Je kunt jezelf tot twee weken van tevoren opgeven door een e-mail te sturen naar zeilenmetbart@gmail.com. Bart neemt dan contact met jou op en verstrekt je indien gewenst meer informatie.

Over ‘zeilen met Bart’

Schipper Bart heeft zelf Tourette en kan als ervaringsdeskundige ook begrijpen dat zo’n tocht best spannend is in het begin. Bart zeilt al meerdere jaren over het IJsselmeer en geeft duidelijke instructies op de boot. Hoewel hij de boot in zijn eentje kan varen, laat hij de deelnemers ook zelf ervaren hoe het is om te zeilen. Je leert wat een grootzeil is en hoe je koers kunt houden, wat de regels op het water zijn en waar je op moet letten. Er is voldoende tijd om te genieten en te relaxen, maar als de wind opsteekt is het voor iedereen hard werken. De grote zeilen zorgen voor een fijne snelheid en laten de boot schuin door het water snijden. Heb je nog nooit gezeild? Dan kan het een geweldige ervaring voor je worden. Zeilen op het IJsselmeer vergt verantwoordelijkheid, samenwerking van de crew en een tikkeltje lef!

Over de tocht

Je gaat drie dagen (twee nachten) heerlijk genieten en zeilen op een modern kajuitzeiljacht op het IJsselmeer. Je mag jezelf zijn en wij zorgen ervoor dat het veilig voelt. ‘s Avonds maken we samen muziek of kletsen we. Ook is er tijd voor jezelf als je dit graag wilt. Bovendien koken en eten we samen! Er zijn op de boot twee hutten voor gasten beschikbaar, dus het aantal deelnemers is daardoor beperkt. Meld je dus tijdig aan! Het is geen hotel, dus ook de ruimte is beperkt. Er is een kleine keuken, een gezellige rondzit en een toilet aan boord. De haven biedt luxere mogelijkheden om te douchen, daar is ook een zwembad en fitnessruimte. Per tocht gaan er vier personen mee; met een klein gezelschap is het immers makkelijker contact te maken en vriendschappen te sluiten. De opstapplaats ligt aan het IJsselmeer en het gezellige dorp biedt een supermarkt, terrasjes en winkeltjes.

Kosten

De eigen kosten bedragen € 55,- per persoon (bijdrage aan de boordkas voor gezamenlijk eten en drinken, havengeld en toeristenbelasting). Stichting Gilles de la Tourette neemt de overige kosten voor haar rekening. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur een e-mail naar zeilenmetbart@gmail.com